Wij maken gebruik van cookies op deze website. Lees ons privacybeleid.

Schenking van 6000 euro voor Proeftuin Dementie

12 april 2017

De Proeftuin Sociale Benadering Dementie heeft woensdag 12 april een schenking van 6000 euro gekregen van artsen verenigd in 'niet stiekem bij dementie'. Het geld gaat naar Kammeraat in Leeuwarden, het maatjesproject voor mensen met dementie.

'Niet stiekem bij dementie’, is een landelijk initiatief van artsen tegen euthanasie bij mensen met gevorderde dementie. Initiatiefnemers Boudewijn Chabot en Jaap Schuurmans zamelden geld in voor advertenties in vier landelijke kranten. Van het ingezamelde geld is 6000 overgebleven. De artsen van ‘niet stiekem bij dementie’ vinden het belangrijk dat de samenleving investeert in kwaliteit van leven bij dementie. Om deze reden kiezen ze ervoor het bedrag te schenken aan de Proeftuin Sociale Benadering Dementie. De KwadrantGroep en de Tao of Carezijn initiatiefnemers van de Proeftuin Dementie.

Geld voor maatjesproject Kammeraat
Het bedrag van de artsen gaat naar één van de ondersteuningsvormen uit het proeftuin-pakket: Kammeraat, het maatjesproject voor thuiswonende mensen met dementie en hun mantelzorgers. Niet de ziekte en de beperkingen, maar de persoon en wat nog wél kan staan centraal. Studenten van hogeschool Stenden uit Leeuwarden worden opgeleid om mensen met dementie en hun mantelzorgers naar behoefte gezelschap, een luisterend oor of praktische ondersteuning te bieden.

Op de foto ontvangt Jinke Dros van Kammeraat symbolisch de 6000 euro uit handen van de artsen Chabot en Schuurmans. Roelof Jonkers was namens de KwadrantGroep bij de overhandiging aanwezig. (foto: Martin Rijpstra)

« Terug naar overzicht