Wij maken gebruik van cookies op deze website. Lees ons privacybeleid.

Samen de kans op besmetting coronavirus verkleinen

13 maart 2020

Wij doen er alles aan om de kans op besmetting bij een van onze cliënten of medewerkers te verkleinen. Daarom treffen we de volgende maatregelen.

Grote bijeenkomsten zijn tot 10 april geannuleerd
Om de kans op verdere verspreiding van het coronavirus te verkleinen zijn de grote bijeenkomsten op alle locaties in ieder geval tot 10 april geannuleerd. De activiteiten voor bewoners van de locaties gaan door zonder mensen van buitenaf. Bezoekers van de dagbestedingen en bewoners van de aanleunwoningen blijven als ze klachtenvrij zijn van harte welkom. Grote activiteiten zoals optredens worden voorlopig uitgesteld. Voor medewerkers geldt dat alle niet noodzakelijke bijeenkomsten zijn geannuleerd. 

Zie dit nieuwsbericht.

We adviseren om het bezoek aan kwetsbare mensen waar mogelijk te beperken
Eén van de maatregelen die de overheid heeft afgekondigd is om het bezoek aan kwetsbare mensen waar mogelijk te beperken. Wij volgen dit advies. Om de gezondheid van onze cliënten en medewerkers te beschermen, worden bezoekers bij klachten als neusverkoudheid, hoesten, keelpijn of koorts gevraagd het bezoek uit te stellen.

Zorgmedewerkers zetten zich in om de nodige zorg te verlenen
Onze zorgmedewerkers zetten zich in om de zorg zoveel mogelijk te verlenen zoals cliënten dat gewend zijn. Wij volgen het landelijke advies op dat zorgprofessionals thuis moeten blijven bij koorts én verkoudheidsklachten. Om iedereen van zorg te blijven voorzien kan het nodig zijn om de zorgmomenten aan te passen. 

Voor iedereen blijft belangrijk:

•    Was regelmatig uw handen met water en zeep
•    Hoest en nies aan de binnenkant van uw elleboog
•    Gebruik papieren zakdoekjes
•    Schud geen handen ter begroeting

Alvast bedankt voor uw begrip en medewerking! 

Meer informatie
Op de website van het RIVM kunt u alle voorzorgsmaatregelen, de risicogebieden én de actuele informatie lezen.
 

« Terug naar overzicht