Wij maken gebruik van cookies op deze website. Lees ons privacybeleid.

Realisatie plan Boswijk op Vlieland stap verder

25 juli 2019

De gemeente Vlieland en de KwadrantGroep hebben een principeakkoord over het realiseren van nieuwbouw voor ouderen op Vlieland, ter vervanging van het verouderde woonzorgcentrum De Uiterton. De komende maanden wordt uitgetrokken voor de interne besluitvorming bij de KwadrantGroep. Aansluitend volgt het formele besluit in de gemeenteraad van Vlieland waaronder het contract met de aannemer.    

De zorg op Vlieland
Het nieuwe plan ‘Boswijk’ dat ontwikkeld wordt op Vlieland, sluit aan bij het overheidsbeleid. Het biedt een kernvoorziening voor mensen met een zware zorgvraag (verpleeghuis) en woningen waar mensen zelfstandig wonen en eventueel de zorg in de vorm van thuiszorg ontvangen. Deze zorg is dichtbij. Er wordt gebouwd in de vorm van een normale woonomgeving of buurt in plaats van een zorggebouw met aanleunwoningen. De ‘Boswijk’ wordt zo een onderdeel van het dorp.

In de ‘Boswijk’ komt een kleine kernvoorziening van 7 plaatsen waar 24 uur per dag intensieve zorg wordt geboden. In de directe omgeving komen 36 zelfstandige woningen voor mensen met een (toekomstige) zorgvraag. Daarvan zijn er 16 geschikt voor mensen met een zware zorgvraag, bijv. lichamelijke aandoeningen en 20 iets grotere woningen voor zelfstandig wonende senioren. In totaal komen er dus 43 wooneenheden voor de Vlielanders die nu of in de toekomst zorg nodig hebben.

« Terug naar overzicht