Wij maken gebruik van cookies op deze website. Lees ons privacybeleid.

Quarantaineperiode De Hofwijck verlengd met twee dagen

30 oktober 2020

De quarantaineperiode voor bewoners van woonzorgcentrum De Hofwijck in Leeuwarden is met twee dagen verlengd tot en met 1 november 2020.

De afgelopen periode is bij veertien bewoners en acht medewerkers van De Hofwijck in Leeuwarden het coronavirus vastgesteld. Twee bewoners zijn helaas aan het coronavirus overleden. Dit is voor zowel de naasten als de bewoners en medewerkers van De Hofwijck heel verdrietig. We wensen de naasten veel sterkte toe.

Quarantaineperiode verlengd tot en met zondag
Om verspreiding van het virus binnen De Hofwijck te stoppen hebben we moeten besluiten dat de quarantaineperiode voor de bewoners verlengd wordt tot en met zondag 1 november 2020. We begrijpen heel goed dat dit uitermate vervelend is voor onze bewoners, naasten en medewerkers. Toch hebben we, na overleg met GGD Fryslân, dit lastige besluit moeten nemen.

Na zondag gaan we stap voor stap terug naar de situatie van voor de coronabesmettingen. We zijn blij dat dit weer kan en moeten tegelijkertijd heel voorzichtig zijn. De eerste stap is dat bewoners vanaf maandag 2 november 12.00 uur niet meer in hun appartement hoeven te blijven en weer naar buiten mogen. Ook bezoek is vanaf dan weer mogelijk: per dag één bezoeker per bewoner.

« Terug naar overzicht