Wij maken gebruik van cookies op deze website. Lees ons privacybeleid.

Presentatie Sociale Benadering van Dementie & eerste resultaten Proeftuin Dementie

3 september 2015

Begin 2015 is de Proeftuin Dementie Friesland van start gegaan. In dit driejarige project staat niet de medische, maar juist de menselijke kant van dementie centraal. Er wordt onderzoek gedaan naar praktische oplossingen om een betere leefwereld te creëren voor mensen met dementie en hun naasten. Vooral in de vaak lange periode dat zij nog thuis wonen.

Op 24 september, drie dagen na Wereld Alzheimer Dag (21 september), presenteren Anne-Mei The (hoogleraar Langdurige Zorg en Dementie), Liz Cramer (veranderkundige en mantelzorger) en Roelof Jonkers (Voorzitter Raad van Bestuur KwadrantGroep) een nieuwe, brede visie op dementie, die zij de afgelopen jaren hebben ontwikkeld en die door de eerste resultaten uit de Proeftuin Dementie wordt onderschreven. Deze Sociale Benadering van Dementie gaat uit van het dagelijks leven van mensen met dementie en hun naasten, dat zo ingrijpend verandert. We nodigen u van harte uit om bij deze presentatie in het Fries Museum in Leeuwarden aanwezig te zijn!

Aansluitend aan de presentaties is er een lezing over ‘Taal & Dementie’, een interactieve presentatie over ‘Muziek & Dementie’ en kunt u een expositie bezichtigen van verschillende schilders met dementie.

Programma
13.15 - 13.30 uurOntvangst met koffie en thee
13.30 - 14.35 uurPresentaties ‘Sociale Benadering van Dementie’ & eerste resultaten Proeftuin Dementie
Door: Liz Cramer (Veranderkundige en mantelzorger)
Anne-Mei The (hoogleraar langdurige zorg en dementie)
Roelof Jonkers (Voorzitter Raad van Bestuur KwadrantGroep)
14.35 - 15.20 uurLezing ‘Taal & Dementie’
Door: Ingrid van Delft (schrijfster van het boek ‘Wanneer is hier de tijd voorbij?’)
15.20 - 15.50 uurInteractieve presentatie ‘Muziek & Dementie’
Door: Remi Adriaansz (muziektherapeut)
15.50 - 16.00 uurAfsluiting
16.00 - 16.30 uurGelegenheid om een expositie te bezichtigen van schilders met dementieDe expositie in het Fries Museum in Leeuwarden is te bezichtigen van dinsdag 22 tot en met zondag 27 september.

Aanmelden
Wilt u bij dit programma aanwezig zijn? Klik hier om u aan te melden. Wacht niet te lang, want er is slechts beperkte ruimte beschikbaar!

De presentatie van de Proeftuin Dementie maakt deel uit van een 4-daags programma van de KwadrantGroep in het kader van Wereld Alzheimer Dag (21 september). Op of rond deze dag wordt in de hele wereld aandacht gevraagd voor de ziekte dementie en de impact hiervan op mensen met dementie en hun naasten. Klik hier voor een overzicht van alle activiteiten in Friesland.
« Terug naar overzicht