Wij maken gebruik van cookies op deze website. Lees ons privacybeleid.

KwadrantGroep bouwt zorg in Het Nieuwe Hoek af

9 juni 2016

Door veranderingen in de financiering van de zorg blijven ouderen langer thuis wonen. Alleen ouderen met een zware zorgvraag komen in aanmerking voor een plek in een zorgcentrum. In Het Nieuwe Hoek in Leeuwarden staan appartementen leeg en de kwaliteit van de huisvesting voldoet op termijn niet langer aan de eisen die de zorg stelt. Gebouweigenaar Habion en de KwadrantGroep (Palet) hebben daarom besloten het huurcontract voor wijkzorgcentrum Het Nieuwe Hoek niet te verlengen. Het contract loopt begin 2018 af.

Dit betekent dat de bewoners verhuizen naar een andere woonplek en dat de medewerkers een andere passende werkplek binnen de KwadrantGroep krijgen. De bewoners en de medewerkers van Het Nieuwe Hoek zijn hierover tijdens informatiebijeenkomsten op de hoogte gesteld.

Het streven is dat alle bewoners in het komende anderhalf jaar (uiterlijk 1 december 2017) zijn verhuisd naar een andere zorglocatie van de KwadrantGroep. De bewoners worden individueel begeleid naar een voor hen passende woonplek. Zo krijgen ze  de gelegenheid om een aantal zorglocaties te bekijken. De bewoners houden de zorg zoals ze die gewend zijn, ook op hun nieuwe woonplek. Voor de dagopvang in Het Nieuwe Hoek wordt een andere ruimte gezocht. De bewoners van de aanleunwoningen kunnen in hun woning blijven. Zij blijven thuiszorg krijgen zoals ze gewend zijn. De KwadrantGroep blijft in de wijk aanwezig met thuiszorg.

De medewerkers van Het Nieuwe Hoek worden in overleg herplaatst naar een andere passende werkplek  binnen de KwadrantGroep. De KwadrantGroep gaat er vanuit dat alle medewerkers voor 1 december 2017 herplaatst zijn.

Wat er met het gebouw van Het Nieuwe Hoek gaat gebeuren in 2018 is nog niet bekend. 

« Terug naar overzicht