Wij gebruiken cookies op deze website.

Lees onze privacyverklaring

Grutsk! Het verhaal van collega’s waar we trots op zijn!

Werken bij

De collega’s van het Technisch Thuiszorgteam van KwadrantGroep vormen met z’n elven een bijzonder team! Het team is sinds 1 oktober volledig in dienst bij KwadrantGroep en komt bij cliënten thuis om complexe verpleegkundige zorg te geven. Belangrijk werk, omdat de zorgvraag steeds complexer wordt én mensen graag thuis zorg willen krijgen als dat kan. Joyce Jansen Klomp en Joke Stummel werken beide in het TT-team en zijn enthousiast! “Samen kunnen we voor mensen het verschil maken.”

Het TT-team bestaat al 25 jaar. Samen met Thuiszorg Zuidwest Friesland bood KwadrantGroep hoogcomplexe verpleegkundige thuiszorg in een groot deel van Fryslân. Vanaf oktober werken beide organisaties met een eigen team in het eigen werkgebied.

Het grootste voordeel hiervan, vinden Joke en Joyce de verbinding en de korte lijnen met de thuiszorgteams van De Friese Wouden en de andere collega’s binnen KwadrantGroep. “Het was een hectisch jaar door de ontvlechting, maar we zijn er absoluut heel blij mee hoe het nu gaat. We kenden de collega’s bij KwadrantGroep en de organisatie al, maar het voelt nu dichterbij omdat de verbinding veel duidelijker is. Dat zit in kleine dingen, zoals toegang tot ONS, planningen en rapportages. Maar ook dat we samen met collega’s nieuwe professionele paden uit kunnen zetten en kunnen kijken hoe en waar we met de thuiszorgteams en met de ziekenhuizen onze regio’s kunnen samenwerken. En samen sparren over een cliënt, dat is fijn en winst voor iedereen.”

Meebewegen met de cliënt
Joke werkt 15 jaar in het TT-team en Joyce sinds anderhalf jaar. Beide zitten enorm op hun plek in het team. Joke: “Het betekent soms heel veel voor mensen dat ze vanuit het ziekenhuis eerder naar huis kunnen. En er zijn ook mensen die niet meer opgenomen willen worden, maar thuis zorg willen krijgen. Wij hebben gelukkig de mogelijkheid om met de cliënt mee te bewegen. Dat is een verschil met de thuiszorg, wij staan minder onder tijdsdruk. Door de samenwerking met de thuiszorgteams kunnen wij flexibel zijn. We delen expertise en de teams kunnen ons altijd bellen en wij bellen hen ook als het nodig is. Het is echt een wisselwerking. Zij zijn onze ogen en oren. Wij komen veel minder vaak bij een cliënt.”

Joyce werkte eerst in een ziekenhuis, maar heeft bewust gekozen voor het TT-team. “Ik vind het heel bijzonder dat je bij de mensen thuis komt. Of dat nou in Harkema, of Fochteloo is, je weet nooit wat je achter een voordeur tegenkomt. En ik vind het mooi dat wij zo flexibel kunnen zijn. Als een cliënt ’s avonds naar een verjaardag wil, dan komen wij een paar uurtjes eerder. Je wordt niet zo geleefd als in een ziekenhuis.”

Alleen maar winnaars
De overgang van het TT-team naar KwadrantGroep kent uiteindelijk alleen maar winnaars, vinden Joke en Joyce. “Er liggen kansen om nog meer te professionaliseren. We kunnen inspelen op nieuwe ontwikkelingen en bijvoorbeeld naar huisartsen toe een bepaald beleid inzetten.” Zorginnovatie is ook belangrijk voor het team. Joyce doet hiervoor een opleiding. “Het is heel fijn dat ik vanuit KwadrantGroep de kans heb gekregen een opleiding te doen. In zorginnovatie ligt een deel van onze toekomst.”

Het kantoor van het TT-team is in ziekenhuis Nij Smellinghe in Drachten, in het werkgebied van De Friese Wouden. Met nieuwe collega’s erbij bestaat het team uit tien vrouwen en één man. “We zijn qua samenstelling een goed team, dat ook qua kennis op elkaar is afgestemd. Daarom is het ook zo fijn dat we de overgang naar KwadrantGroep met z’n allen zijn aangegaan.”