Wij gebruiken cookies op deze website.

Lees onze privacyverklaring

Verhalen van KwadrantGroep

 • Verlies en rouw op het werk: praat erover!

  Ervaringsverhaal

  Verlies en rouw op het werk bespreekbaar maken. Dat is waar rouwcoach Joke Roelfsema van KwadrantGroep zich voor inzet. Uit eigen ervaring weet ze hoe belangrijk dit is. “Er wordt in teams weinig over verlies gesproken, je wilt niet lastig zijn. Maar het is juist goed om de pijn te benoemen en die niet weg te drukken.”

  Afbeelding
  joke
 • Zorgprofessionals: betrokken tot het allerlaatst

  Ervaringsverhaal

  De betrokkenheid van zorgprofessionals bij bewoners in de laatste fase van hun leven is groot. Drie medewerkers van KwadrantGroep vertellen over het bijzondere van palliatieve zorg: ‘Je kunt het maar één keer doen.” 

  Afbeelding
  sandra
 • Palliatieve zorg: meer dan koffie en cake

  Ervaringsverhaal

  Meer aandacht voor palliatieve zorg. De dood bespreekbaar maken en zorgen voor kwaliteit van leven in de laatste fase. Dat is de missie van Iemie Visser en Yvonne Dijkstra van KwadrantGroep. Met enthousiasme vertellen ze over de zorg die hun hart gegrepen heeft. En die uit veel meer bestaat dan koffie en cake op een begrafenis.

  Afbeelding
  yvonne en iemie
 • Vind jouw liefde in de ouderenzorg.

  Werken bij
  Werk je in de (ouderen)zorg en ben je nieuwsgierig naar een andere organisatie? Of denk je aan een carrière switch en ben je geïnteresseerd in de ouderenzorg? Je bent van harte welkom bij de speeddates van KwadrantGroep op 27 oktober!
  Afbeelding
  Speeddate
 • ‘Openstaan voor nieuwe ontwikkelingen’

  Werken bij

  Een gezin, een baan en een studie. Een fikse uitdaging, maar voor Jeanette Knol uit Drachten dé manier om te bereiken wat ze wilde: wijkverpleegkundige worden!

  Afbeelding
  Jeanette
 • Meebewegen of stilstaan?

  Werken bij

  Stilstaan is geen optie als het aan collega Petra de Vries ligt; meebewegen en doorontwikkelen!

  Afbeelding
  Petra de Vries
 • Wet zorg en dwang: wat houdt deze wet in?

  Blog

  De Wet zorg en dwang (Wzd) regelt de opname van mensen met bijvoorbeeld dementie in een woonzorglocatie als zij daar niet mee instemmen.

  Afbeelding
  Zorg is vrijwillig, tenzij het niet anders kan
 • Leren is leuk! Ook als je wat ouder bent

  Werken bij

  ‘Wat kun je nog leren als je de 50 al gepasseerd bent?’ Dat vroeg Sjoukje de Vries zich af. En wat blijkt: leren is leuk, ook als je wat ouder bent.

  Afbeelding
  Sjoukje de Vries
 • “Werkplezier is mensen een iets prettiger leven geven.”

  Werken bij

  Als specialist ouderengeneeskunde, verpleegkundig specialist of basisarts, kun je bij KwadrantGroep zowel intra- als extramuraal het vak uitvoeren in een plezierige werkomgeving. Janice van der Griend en Marijke Kooistra, beiden specialist ouderengeneeskunde, zijn blij met de afwisseling en uitdaging. 

  Afbeelding
  “Vind jouw liefde in de ouderenzorg. Kom speeddaten op 27 oktober!”
 • Houvast door begeleiding

  Ervaringsverhaal

  Een herseninfarct zette het leven van Marga Ollefers volledig op z’n kop. Ze heeft er onzichtbare, maar blijvende gevolgen aan overgehouden. Met een vaste structuur en veel hulp lukt het Marga om zelfstandig te wonen en een goed leven te hebben.

  Afbeelding
  Ervaringsverhaal
 • Werken in de Ambulante Nachtzorg is speciaal!

  Werken bij
  Zoek jij een nieuwe uitdaging in jouw werk? Werken als verpleegkundige in de nachtzorg is speciaal en wellicht iets voor jou!
  Afbeelding
  Ambulante nachtzorg
 • Bewegen is een feest

  Ervaringsverhaal

  75 jaar bij gymnastiekvereniging Dronrijp en kleuterjuf voor de gym. Daarover raakt de 80-jarige Jourica Weitenberg-van der Meer niet uitgepraat.

  Jourica is een actieve vrouw en moeder van zeven kinderen. Meer dan 75 jaar lid van gymnastiekvereniging DOS in Dronrijp. Ze zwom elke morgen in het kanaal en hield ook van fietsen. “Ik reed de Elfstedentocht op een racefietsje.”

  Afbeelding
  Jourica Weitenberg-van der Meer