Wij maken gebruik van cookies op deze website. Lees ons privacybeleid.

Ontwikkeling Nije Spiker Ternaard mogelijk in versnelling

17 oktober 2019

Er is een kans om het project Nije Spiker Ternaard te versnellen. Meerdere geïnteresseerden hebben zich bij de KwadrantGroep gemeld voor de koop van de voormalige Spiker. KwadrantGroep stelt als voorwaarde dat de koper, naast de herbestemming van Spiker, ruimte biedt aan de plannen om de maatschappelijke functie in het dorp te behouden. 

Maatschappelijke functie voor Ternaard behouden

Nu er geïnteresseerde kopers zich gemeld hebben, verkent KwadrantGroep deze optie naast de eerder aangekondigde optie tot sloop. Jan Maarten Nuijens, bestuurder KwadrantGroep: ‘Het is steeds de inzet van de KwadrantGroep geweest om zorg in de vorm van thuiszorg, dagbesteding en welzijn te behouden voor Ternaard. We zijn bereid het pand te verkopen met als voorwaarde dat de koper rekening houdt met het programma om wonen, zorg en ontmoeting op deze locatie te combineren. Deze ontwikkeling biedt nieuwe mogelijkheden en we zijn aan het verkennen hoe we tot de beste en snelste oplossing voor het dorp Ternaard en omgeving komen.’

Project Woon-Welzijn-Zorg landschap Ternaard
In het project Woon-Welzijn-Zorg landschap Ternaard werken Gemeente Noardeast-Fryslân, KwadrantGroep, Woningcorporatie Thús Wonen, De Friesland en de Wurkgroep Âldereinsoarch samen. De andere partijen zijn dan ook gekend in de verkoop van de Spiker. De ‘Nije Spiker’ wordt ontwikkeld voor Ternaard en omgeving om ouderen in staat te stellen zo lang mogelijk in hun eigen omgeving te blijven wonen. 
 

« Terug naar overzicht