Wij maken gebruik van cookies op deze website. Lees ons privacybeleid.

Omrop Fryslân besteedt aandacht aan het thema eenzaamheid in Oudeschoot

4 maart 2016

Vrijdagochtend 4 maart heeft Omrop Fryslân meerdere interviews gedaan bij De Friese Wouden. De interviews gingen over de aanpak van eenzaamheid. Onder andere door de Niet toewijsbare wijkverpleegkundige zorg (S1), maar ook door de signalering van onze wijkteams. Medewerkers van het wijkteam stimuleren cliënten om mee te doen aan activiteiten of door een netwerk op te bouwen.

Radio – Fryslân fan ‘e moarn
In Fryslân fan ‘e moarn vertelt regiomanager Anneke Kiewiet om 7.45 uur over de rol van de wijkteams en de samenwerkingen in Heerenveen.

Luister het fragment terug op de website van Omrop Fryslân (vanaf de 47e minuut)

Om 8.45 uur heeft de verslaggever meneer Visser bezocht. Hij vertelt hoe ziekenverzorgende Janny Bijl hem over de streep heeft getrokken om iets te doen aan zijn eenzaamheid. Hij krijgt nu bijvoorbeeld wekelijks bezoek van een maatje en bezoekt diverse activiteiten in Oudeschoot.

Het fragment met dhr. Visser, zijn maatje Bjorn en medewerkster Janny Bijl is ook terug te luisteren op de website van Omrop Fryslân (vanaf de 43e minuut). 

Televisie – Hjoed
Van bovenstaand verhaal is ook een fragment gemaakt voor Omrop Fryslân televisie. Dit fragment is vrijdag 4 maart om 17.00 uur uitgezonden in het programma Hjoed. Hjoed is terug te kijken op www.omropfryslan.nl.

« Terug naar overzicht