Bezoekregeling vanaf 2 februari: elke dag één bezoeker – drie vaste bezoekers

01 februari 2021

Half januari is de bezoekregeling voor onze woonzorglocaties aangescherpt. Deze noodmaatregel was nodig, omdat we plotseling geconfronteerd werden met de Britse variant van corona in Fryslân. 

Hoewel de coronacijfers in Fryslân nog steeds hoog zijn, hebben we in Fryslân na twee weken meer zicht gekregen op de mate van verspreiding van de Britse variant. Daarnaast zien en horen we dat de aangescherpte bezoekregeling veel doet met ons allemaal. We willen de noodmaatregel niet langer in stand houden dan strikt noodzakelijk. Daarom hebben we besloten dat, vanaf dinsdag 2 februari 2021 meer bezoek per week mogelijk is. 

Vanaf dinsdag 2 februari: elke dag één bezoeker – drie vaste bezoekers
Het spreken en zien van familie en naasten is belangrijk voor bewoners. Tegelijk is één van belangrijkste maatregelen in de bestrijding van het coronavirus het ontmoeten van zo weinig mogelijk mensen. We hebben hier als zorgorganisatie een veilige en verantwoorde middenweg in gezocht. Vanaf dinsdag 2 februari 2021 ziet onze bezoekregeling er als volgt uit:

  • Per bewoner is dagelijks één bezoeker welkom
  • Elke bewoner heeft hooguit drie vaste bezoekers, die verdeeld over de week en alleen langskomen
  • Zo heeft elke bewoner een ‘bubbel’ van drie bezoekers en blijft het aantal mensen dat een bewoner ziet beperkt

Er is dus vanaf dinsdag 2 februari 2021 dagelijks bezoek mogelijk. Door het aantal bezoekers tot één per dag en tot drie vaste bezoekers te beperken, beperken we ook het aantal mensen dat binnen onze woonzorglocaties komt. Dat helpt in de bestrijding van het coronavirus. 

Aangepaste bezoekregeling geldt niet voor locaties met coronabesmettingen 
Deze aangepaste bezoekregeling geldt alleen voor woonzorglocaties waar géén coronabesmettingen zijn. Als in een locatie bewoners besmet zijn, dan wordt de bezoekregeling op een andere manier ingevuld en zijn er mogelijk minder bezoekers welkom. 
 

Wij gebruiken cookies op deze website.

Lees onze privacyverklaring