Bezoekregeling KwadrantGroep versoepeld

10 maart 2021

Het aantal coronabesmettingen in Fryslân is helaas nog steeds hoog. Een lichtpuntje is dat in de zorglocaties van KwadrantGroep weinig besmettingen meer geconstateerd worden. Zolang niet alle bewoners van onze locaties zijn gevaccineerd, blijft voorzichtigheid geboden. Toch vinden we het verantwoord om de bezoekregeling te versoepelen. Er is vanaf nu iets meer bezoek mogelijk én bewoners kunnen ook zelf weer op bezoek.

Minister De Jonge van Volksgezondheid kondigde maandagavond 8 maart tijdens de persconferentie aan dat een versoepeling van de bezoekregeling aan zorglocaties mogelijk is. Als belangrijke voorwaarde stelde hij dat alle bewoners van een locatie twee keer gevaccineerd moeten zijn. Dat is in onze locaties nog niet het geval. Een groep bewoners is twee keer gevaccineerd, andere bewoners één keer en sommige bewoners wachten nog op hun vaccinatie.

Daarom ziet de bezoekregeling van KwadrantGroep er in ieder geval tot en met dinsdag 30 maart zo uit: 
-    Per bewoner is dagelijks één bezoeker welkom
-    Elke bewoner heeft per week drie vaste bezoekers, die verdeeld over de week en alleen langskomen
-    In de volgende week mogen drie andere vaste bezoekers langskomen. Verdeeld over de week en alleen
-    Zo heeft elke bewoner een wekelijkse ‘bubbel’ van drie bezoekers en blijft het aantal mensen dat een bewoner ziet beperkt

Aangepaste bezoekregeling geldt niet voor locaties met coronabesmettingen 
Deze aangepaste bezoekregeling geldt alleen voor woonzorglocaties waar géén coronabesmettingen zijn. Als in een locatie bewoners besmet zijn, dan wordt de bezoekregeling op een andere manier ingevuld. 

Naar buiten en op bezoek
Naast bezoek krijgen, is het voor bewoners ook belangrijk om naar buiten te kunnen en zelf op bezoek te gaan. Bewoners kunnen door familie en naasten gehaald worden voor een wandeling of voor een bezoek bij iemand thuis. Dan gelden natuurlijk de maatregelen die voor iedereen gelden, zoals ook ‘ontvang per dag maximaal één volwassene’. 

Wij gebruiken cookies op deze website.

Lees onze privacyverklaring