Wij maken gebruik van cookies op deze website. Lees ons privacybeleid.

Antonius Zorggroep en KwadrantGroep zien af van bestuurlijke fusie

5 oktober 2015

De Antonius Zorggroep en de KwadrantGroep gaan niet over tot een bestuurlijke fusie. Uit vervolg onderzoek blijkt dat zo’n fusie onvoldoende meerwaarde oplevert voor de patiënten en cliënten van beide organisaties. Daarom hebben partijen gezamenlijk besloten af te zien van een bestuurlijk samengaan.

De KwadrantGroep, de Antonius Zorggroep en Nij Smellinghe / Pasana zijn in juni 2013 een intentie tot een bestuurlijke fusie overeengekomen. Door het faillissement is de deelname van Pasana in december 2014 vervallen. Daarna heeft ziekenhuis Nij Smellinghe zich teruggetrokken.

Dat heeft de besturen van KwadrantGroep en Antonius Zorggroep ertoe gebracht om nader te verkennen of in deze gewijzigde situatie een bestuurlijke fusie nog steeds haalbaar en zinvol was. Adviesbureau Gupta Strategists heeft in opdracht en samen met partijen dit onderzoek uitgevoerd. Deze opdracht was gericht op de inhoudelijke meerwaarde van de cure – care verbinding en de wijze waarop partijen samen beter in staat zouden zijn om de extramuralisering van de zorg vorm te geven. Uit het onderzoek blijkt dat een bestuurlijke fusie onvoldoende inhoudelijke meerwaarde heeft.  Ook de meerwaarde van de schaalvergroting in de thuiszorg is niet voldoende om een fusie tussen de organisaties te verantwoorden.

Daarom is in gezamenlijk overleg besloten het project te beëindigen en de bestuurlijke fusie niet te realiseren. Daar waar het mogelijk is en zinvol streven partijen naar constructieve samenwerking als dat in het belang is van de zorg aan onze cliënten, patiënten en andere stakeholders.

« Terug naar overzicht