Wij maken gebruik van cookies op deze website. Lees ons privacybeleid.

Nieuwe groep zij-instromers binnenkort van start

24 april 2019

 

Begin mei starten bij de KwadrantGroep maar liefst 48 nieuwe zij-instromers in een werk- en leertraject. De opleiding tot Verzorgende IG duurt 2 jaar en als de student geslaagd is, volgt er een baan van minimaal 24 uur bij de KwadrantGroep.

Het is de tweede keer dat een dergelijk traject bij de KwadrantGroep van start gaat. Een prachtige manier om nieuwe en enthousiaste collega’s aan ons te binden, zegt Epco Bouma van KwadrantGroep Academie. “We zien dat er heel veel belangstelling is om in de zorg te komen werken als daar een opleidingstraject met salaris aan vast zit. Dat maakt de overstap vanuit een andere functie een stuk makkelijker.”

Werken en leren
De zij-instromers gaan werken en leren tegelijk en krijgen een plekje in een intra- of extramuraal team van de KwadrantGroep. Epco Bouma: “Zo willen we deze nieuwe collega’s aan ons binden en iets doen aan het tekort aan personeel in de zorg.”

Bijna de helft van de nieuwe zij-instromers komt van KwadrantGroep Huishoudelijke Hulp. Ook een aantal collega’s van de facilitaire afdeling maakt de overstap naar de zorg. De andere zij-instromers komen via gemeenten, stonden bij het UWV als werkzoekende ingeschreven of hebben zich spontaan bij gemeld.

“Het is mooi om te zien hoeveel belangstelling er is om een switch te maken naar de zorg”, zegt Epco Bouma. “Met de krapte op de arbeidsmarkt hebben we deze nieuwe collega’s keihard nodig.”

 

« Terug naar overzicht