Nieuwbouw Parkhoven wint LC-publieksprijs

19 november 2018

De nieuwbouw van zorglocatie Parkhoven in Leeuwarden heeft de LC-publieksprijs voor architectuur gewonnen. Daar zijn wij ontzettend trots op!

De lezers van de Leeuwarder Courant konden kiezen uit 18 geselecteerde nieuwbouwprojecten in Friesland. De LC-publieksprijs is gekoppeld aan de Vredeman de Vriesprijs, vernoemd naar architect Hans Vredeman de Vries. De architect van Parkhoven, VNL Architecten uit Grou, heeft de prijs zaterdag 17 november in ontvangst genomen.

Parkhoven is afgelopen september officieel geopend. In de zorglocatie zijn 54 verpleeghuisplaatsen (kleinschalig wonen) voor mensen met dementie en/of een lichamelijke beperking. Verder is in het gebouw een wijkhuispitaal met 12 plaatsen, een dagcentrum en het KwadrantGroep Behandelteam.

Lees meer over de prijs>

« Terug naar overzicht