Wij maken gebruik van cookies op deze website. Lees ons privacybeleid.

KwadrantGroep voert nieuwe loonschaal huishoudelijke hulpen versneld in

25 juni 2018

De KwadrantGroep verhoogt in juli 2018 al de uurlonen van huishoudelijke hulpen conform de nieuwe loonschaal Hulp bij het Huishouden. Zorgorganisaties hebben tot 1 januari 2019 de tijd om de verhoging van lonen door te voeren. De reden daarvoor is dat gemeenten hun tarieven moeten aanpassen in lijn met de nieuwe afspraken. Voorlopig betaalt de KwadrantGroep de salarisverhoging zelf.

‘Onze huishoudelijke hulpen krijgen de loonsverhoging nog voor de zomervakantie uitbetaald, met terugwerkende kracht vanaf 1 april’, aldus bestuursvoorzitter Nuijens van de KwadrantGroep. KwadrantGroep Huishoudelijke Hulp werkt in alle Friese gemeenten en heeft 1800 huishoudelijke hulpen in dienst. Daarnaast zijn er nog 700 alphahulpen werkzaam.

Nuijens: ‘Wij realiseren ons dat de nieuwe afspraken effecten hebben voor gemeenten. De gesprekken die wij voeren met gemeenten zijn constructief. Ik heb er vertrouwen dat we tot goede afspraken met elkaar komen.’

Om te komen tot reële prijsafspraken over huishoudelijke hulp, kunnen gemeenten en zorgaanbieders gebruikmaken van een rekentool. Gemeenten krijgen financiële compensatie van het Rijk voor de tariefsverhoging. De nieuwe loonschaal voor Hulp bij het Huishouden is na jarenlange onderhandelingen tot stand gekomen.

« Terug naar overzicht