Wij maken gebruik van cookies op deze website. Lees ons privacybeleid.

KwadrantGroep verbaasd over aankondiging hardere acties FNV

3 augustus 2017

De KwadrantGroep heeft met verbazing kennisgenomen van de aankondiging van de FNV dat zij hardere acties voorbereidt. Acties zijn voorbarig aangezien er 24 augustus a.s. een afspraak gepland staat tussen het bestuur van de KwadrantGroep en de bond om tot oplossingen te komen die de werkdruk verminderen.

‘Onbegrijpelijk’, aldus Roelof Jonkers, voorzitter Raad van Bestuur. ‘Op 18 juli hebben we een goed gesprek gehad met de FNV en een delegatie van zorgmedewerkers. Toen hebben we met elkaar afgesproken dat de KwadrantGroep de in de eisenbrief genoemde knelpunten binnen de organisatie gaat inventariseren en bespreken. Daar wordt momenteel hard aan gewerkt. Tijdens de vervolgafspraak in augustus willen we graag in gesprek over oplossingen. Dat de FNV ervoor kiest om hardere acties aan te kondigen voordat we die vervolgafspraak hebben gehad, is voorbarig en verbaast mij zeer’.

Samen werken aan goede zorg
Op dinsdag 18 juli kwamen zo’n vijftig zorgmedewerkers naar het kantoor van de KwadrantGroep in Drachten en boden het bestuurder Roelof Jonkers een petitie aan waarin ze vermindering van de werkdruk eisen en meer waardering voor hun werk. De KwadrantGroep ziet dat de werkdruk in de zorgsector toeneemt en benadrukte samen te willen werken aan het vinden van oplossingen die ten goede komen aan de zorg.

« Terug naar overzicht