Wij maken gebruik van cookies op deze website. Lees ons privacybeleid.

KwadrantGroep treedt toe tot UNO-UMCG

22 juni 2018

De KwadrantGroep is toegetreden tot het Universitair Netwerk Ouderenzorg (UNO-UMCG). Het UNO-UMCG is het samenwerkingsverband van het UMCG en zestien ouderenzorgorganisaties in Noord- en Oost-Nederland. Doel is om de kwaliteit van zorg aan ouderen in ouderenzorgorganisaties te verbeteren door gezamenlijk onderzoek te doen, opgedane kennis te delen en deze toe te passen in de praktijk. Vijf kennisthema’s staan hierin centraal: Probleemgedrag bij dementie, Zorgrelaties, Medicatieveiligheid, Pijn en comorbiditeit en Eerstelijns ouderenzorg.

Kennis delen
Jan Maarten Nuijens, Voorzitter Raad van Bestuur KwadrantGroep:: ‘De KwadrantGroep is blij met de toetreding tot het netwerk UNO UMCG. Naast onze relaties met de Friese MBO-scholen en HBO-scholen is het waardevol om kennis te delen met de Universiteit.

Daarnaast draagt het lidmaatschap bij aan het vakgebied ouderengeneeskunde door het delen van wetenschappelijke inzichten en interventies die horen bij bovenstaande kennisthema’s.

Themagroep pijn en comorbiditeit
Elke organisatie sluit aan bij een themagroep. De KwadrantGroep heeft in overleg met het UNO UMCG gekozen voor de themagroep ‘pijn en comorbiditeit’. Pijn en comorbiditeit ligt dicht bij de primaire zorgdoelstelling van de KwadrantGroep. Door het delen van kennis en het toepassen van praktische kennisproducten kan de KwadrantGroep de kwaliteit van leven voor mensen met een complexe zorgvraag verbeteren.

« Terug naar overzicht