Wij maken gebruik van cookies op deze website. Lees ons privacybeleid.

KwadrantGroep maakt afspraken met FNV

24 augustus 2017

Geen gedwongen ontslagen, meer geld naar de zorg en de KwadrantGroep gaat in gesprek met medewerkers die meer willen werken. Dat zijn afspraken die de KwadrantGroep en FNV vandaag tijdens een overleg gemaakt hebben. “We hebben een goed overleg gehad”, zegt Roelof Jonkers, voorzitter van de Raad van Bestuur van de KwadrantGroep. “Samen staan we voor goede zorg en maken we ons hard voor meer geld, tijd en medewerkers in de zorg. We hebben hierin het zelfde belang en zijn blij dat we samen optrekken.”

Aanleiding voor het overleg vandaag was de petitie met eisen die FNV op 18 juli namens een aantal medewerkers aan de KwadrantGroep overhandigde. Na afloop van deze overhandiging is de afspraak gemaakt om samen naar de eisen te kijken en te werken aan oplossingen.

Geen gedwongen ontslagen
Eén van de eisen uit de petitie van de FNV is dat er geen zorgmedewerkers met gedwongen ontslag gaan. Bij de KwadrantGroep is geen sprake van zorgmedewerkers die gedwongen ontslagen worden. Dit geldt ook voor helpenden. Ook gaat de KwadrantGroep zorgmedewerkers na een positieve evaluatie in vaste dienst nemen en wordt met zorgmedewerkers die dat willen het gesprek aangegaan over uitbreiding van contracturen.

Roelof Jonkers is positief over deze en andere afspraken die met de FNV gemaakt zijn. “We hebben als zorgorganisatie te maken met maatschappelijke veranderingen als het steeds langer thuis blijven wonen van mensen en steeds complexere zorg. We zijn gekort op onze budgetten en moeten meer met minder geld doen. En we hebben te maken met krapte op de arbeidsmarkt. Zie daar onze uitdaging. Hoe willen we met elkaar kwalitatief goede en betaalbare zorg leveren? Dat is een uitdaging voor de KwadrantGroep en tegelijk een maatschappelijke uitdaging. We gaan hierover dan ook graag verder in gesprek en samen op zoek naar oplossingen met de vakbonden én onze medewerkers.”

« Terug naar overzicht