Wij maken gebruik van cookies op deze website. Lees ons privacybeleid.

KwadrantGroep leidt 45 Verzorgende IG’ers op

30 april 2018

45 zij-instromers en werkzoekenden zijn bij de KwadrantGroep gestart met een nieuwe carrière. Zij worden in twee jaar tijd in een werken en leren traject opgeleid tot Verzorgende IG.

De nieuwe collega’s gaan 8 uur per week naar school en ze werken 20 uur in de praktijk in een team of op een locatie van één van de zorgmerken van de KwadrantGroep; Elkander, De Friese Wouden of Palet.

“Zo snijdt het mes aan twee kanten”, zegt Babet Hendriks, directeur HR van de KwadrantGroep. “In de ouderenzorg hebben we te maken met een krapte op de arbeidsmarkt. We pakken dit nu aan door zelf onze toekomstige medewerkers op te leiden. Voor de deelnemers is werken en leren tegelijk een prachtige combinatie, waarbij ze bovendien zicht hebben op een vaste baan.”

Veel belangstelling
Voor het lerend werken traject was veel belangstelling. Intern kwam de belangstelling vooral van collega’s van de huishoudelijke hulp en de facilitaire afdeling. “Via het UWV kwamen kandidaten die aangegeven hadden belangstelling te hebben voor de zorg”, vertelt Babet Hendriks. “En we hebben bijna 120 mensen benaderd die eerder een open sollicitatie naar ons hadden gestuurd.” Dit leverde in totaal 177 sollicitanten op, waarvan 80 mensen zijn uitgenodigd voor een speeddate. Er zijn uiteindelijk 45 mensen aangenomen en zij zijn onlangs gestart met hun traject.

Het opleidingstraject is samen met ROC Friese Poort ontwikkeld. De kosten voor het BBL-traject draagt de KwadrantGroep grotendeels zelf en wordt voor een deel betaald uit geld van het SectorplanPlus.

« Terug naar overzicht