Wij maken gebruik van cookies op deze website. Lees ons privacybeleid.

Kracht van de mienskip: 10.000 gehaakte dekens in Tytsjerk!

5 juli 2018

In het weekend van 14 en 15 juli 2018 wordt de allergrootste gehaakte deken van de wereld uitgespreid in park Vijversburg in Tytsjerk. Het worden twee bijzondere dagen! Duizenden haaksters komen naar hun dekens kijken én er zijn meer dan 10.000 dekens gehaakt, waardoor de recordpoging om in het Guiness book of records te komen ruimschoots gehaald is. Maar bovenal laten de gehaakte dekens zien wat  de kracht van de ‘mienskip’ is. Samen haken verbindt!

Het project ‘de Grootste Gehaakte Deken van de Wereld’ is een initiatief van burgers uit Leeuwarden en wordt ondersteund door zorgorganisatie Palet (onderdeel van de KwadrantGroep) en de gemeente Leeuwarden. De uitdaging was om 10.000 gehaakte dekens in de maat 140x200 cm te verzamelen. De dekens bestaan uit granny squares van 10x10 cm. Wat klein begon, is uitgegroeid tot een internationaal people power project ver buiten Friesland en zelfs buiten Nederland. Overal zijn initiatieven ontstaan om samen te haken en is verbinding met elkaar gezocht. Verbindingen die ook na dit project blijven bestaan. Ook bij de zorglocaties van de KwadrantGroep is volop meegehaakt! 

D-day!
Duizenden vrouwen en mannen die aangehaakt zijn, kijken uit naar het moment van 14 en 15 juli. D- day! Eindelijk is het zover dat de dekens uitspreid worden en dat iedereen die dat wil kan komen kijken. Vanaf donderdag 12 juli worden de dekens in het park neergelegd. 

Welkom op 14 en 15 juli
De dekens zijn te bezichtigen op zaterdag 14 juli van 10.00 tot 21.00 uur en op zondag 15 juli van 10.00 tot 17.00 uur in park Vijversburg, Swartewesein 2, in Tytsjerk. U bent van harte welkom! De officiële opening is op zaterdag 14 juli om 12.00 bij de Villa in park Vijversburg.

Houd voor de laatste (praktische) informatie de Facebookpagina van de Grootste Gehaakte Deken van de Wereld in de gaten:https://www.facebook.com/samenhaken/

« Terug naar overzicht