Wij maken gebruik van cookies op deze website. Lees ons privacybeleid.

Korte wachttijden GGZ bij Zorgmaatwerk en G-CiS

31 mei 2018

In het nieuws is landelijk veel aandacht voor de oplopende wachttijden bij de GGZ. GGZ-organisaties Zorgmaatwerk en G-CiS zetten zich in voor snelle hulp van hun cliënten.

Dit betekent dat beide organisaties gemiddeld een korte wachttijd hebben. Uit een onderzoek wat in april door de Leeuwarder Courant (zie bijgevoegd artikel) is gedaan kwam naar voren dat Zorgmaatwerk (waaronder ook G-CiS valt) hiermee op de 5e plek in Friesland staat.

  • Wachttijd tussen aanmelding en intakegesprek: 3 – 4 weken
  • Wachttijd tussen intake en start behandeling: 2 weken

Zorgmaatwerk
Zorgmaatwerk biedt behandeling aan volwassenen met een beperking als gevolg van een psychiatrische diagnose. Denk bijvoorbeeld aan een depressie of een ontwikkelstoornis. Als er een vermoeden bestaat van een psychiatrische diagnose kunt u bij ons terecht voor diagnostiek. Kijk voor meer informatie op www.zorgmaatwerk.nl.

G-CiS
G-CIS staat voor: Een Gespecialiseerd Centrum Informatieverwerkings Stoornissen. G-CiS is deskundig op het gebied van de diagnostiek en behandeling van adolescenten en volwassenen met AD(H)D, ASS en alle daarbij voorkomende psychiatrische problemen. Kijk voor meer informatie op www.g-cis.nl.

Downloads« Terug naar overzicht