Wij maken gebruik van cookies op deze website. Lees ons privacybeleid.

‘Jong en oud koor’ in Surhuisterveen en Buitenpost

18 mei 2016

Jong en oud die samen zingen, muziek maken, of gewoon genieten van de sfeer en gezelligheid: dat is wat het ‘Jong en oud koor’ in woonzorgcentrum ’t Suyderhuys in Surhuisterveen en in dagverzorging  Herbranda in Buitenpost is. Basisschoolkinderen van 8 – 12 jaar van De Lichtbron uit Buitenpost en De Bernebrêge in Surhuisterveen zingen samen met de bewoners en cliënten van ’t Suyderhuys en Herbranda van de Friese Wouden.  Op 23 mei zijn de eerste repetities van het koor.

Zingen is gezond, dat geldt niet alleen voor schoolgaande kinderen, maar zeker ook voor ouderen. Het houdt de geest bezig en is bovendien heel erg gezellig. Bij mensen met (beginnende) dementie weet muziek vaak deurtjes in de hersenen te open, die normaal gesloten blijven. Muziek én contact met kinderen kan ontspannend werken, herinneringen en positieve emoties oproepen. En de kinderen ervaren dat ouder worden en dementie bij het leven horen en dat zij iets kunnen betekenen in het leven van kwetsbare ouderen.

In de Proeftuin Dementie Friesland wordt het effect onderzocht van koren op het welbevinden van mensen met dementie. Care & Culture heeft het concept voor het koor ontwikkeld en leidt de koren met een professionele koordirigente. Care & Culture is een landelijke organisatie met als doel het vergroten van levensgeluk en plezier van (kwetsbare) ouderen. Voor volgend schoolseizoen staat er in nog een aantal locaties van de KwadrantGroep een ‘Jong en oud koor’ op het programma.

Waar en wanneer
Vanaf 23 mei 2016 wordt er zowel in ’t Suyderhuys als in Herbranda op 7 maandagen gerepeteerd met het koor (13 juni niet vanwege schoolreisjes). Op 11 juli 2016 is er een feestelijke afsluiting met extra muzikanten.

Surhuisterveen: 
10.30 – 11.30 uur, De Haven, Woonzorgcentrum ’t Suyderhuys, Zonneweide 1

Buitenpost: 
13.00 – 14.00 uur, Dagverzorging Herbranda, Herbranda 1

Aanmelden:
Het koor in Buitenpost is ook toegankelijk voor mensen die geen gebruik maken van de zorg in Herbranda. Bij belangstelling kunt u contact opnemen met Kim Kuipers, k.kuipers@kwadrantgroep.nl of 06-43828956. Meedoen is gratis.

Het koor in Surhuisterveen is alleen bedoeld voor bewoners van het kleinschalig wonen van ’t Suyderhuys.  

« Terug naar overzicht