Wij maken gebruik van cookies op deze website. Lees ons privacybeleid.

Internetbureau Speak uit Heerenveen wint Dutch Health Hackathon 2017

25 september 2017

Afgelopen weekend werd de Kanselarij in Leeuwarden overgenomen door programmeurs, designers en andere creatievelingen tijdens de Dutch Health Hackathon 2017. In iets meer dan 26 uur, waarbij amper werd geslapen, ontwikkelden ze innovatieve en veelal digitale concepten in het kader van Healthy Ageing FRL. Healthy Ageing FRL is een platform waarin zorg, onderwijs en bedrijfsleven hun krachten en kennis bundelen om innovaties te ontwikkelen waardoor inwoners van Friesland gezonder ouder worden.

Dutch Health Hackathon 2017 was één van de projecten in het kader van Healthy Ageing FRL. In teams werkten de ‘hackers’ aan casussen die werden aangedragen door KwadrantGroep, Noorderbreedte, Patyna, Alliade, De Friesland Zorgverzekeraar, ZuidOostZorg en Van Andel ouderenpsychiatrie. In de historische entourage van de Kanselarij in Leeuwarden gingen er dit weekend liters cafeïne en Club Mate doorheen, vlogen termen als apps, beacons en wearables je om de oren en kraakten hersenen hoorbaar.
Het resultaat? Prachtige innovatieve concepten voor de ouderen van nu en de toekomst.

Het team Kaeps van internetbureau Speak bemachtigde de eerste prijs t.w.v. € 5000. Juryvoorzitter Louwra Weisfelt: ‘Speak wist in een weekend een innovatieve app te ontwikkelen in combinatie met een activity tracker voor mensen met beginnen dementie en hun naasten. De jury was onder de indruk van het idee, het design en gebruiksvriendelijkheid voor de doelgroep. Deze innovatie heeft beslist de wow-factor'. De jury bestond uit Oma Henny, Cid Berger van De Friesland Zorgverzekeraar, Biohacker Tom van Oudenaarden, PVDA’er en co-founder van De Cyberwerkplaats Astrid Oosenbrug en Marketing, Communicatie en Innovatiemanager van GGZ Friesland Louwra Weisfelt.

Team Coffee Roosters en team Little Bobby Tables sleepten respectievelijk de tweede (€ 2500) en derde prijs (€ 750) in de wacht met een virual reality snoezelkamer voor ouderen om stress te verminderen en de familie-app Onvergetelijk om afspraken te maken wie wanneer bij oma of opa langsgaat. Team Bad Boys ging er met de ontwikkelprijs t.w.v. € 5000 van De Friesland Zorgverzekeraar vandoor, waarmee ze de kans krijgen om hun concept verder te ontwikkelen. Ook werden er prijzen vergeven voor de challengewinnaar (team Hockusspokus), de hack challenge (team Bad boys), de Design Award (Team 1), de Pitchprijs (Team Helpr) en de Co-creatieprijs (Team Little Bobby Tables).
 

« Terug naar overzicht