Coronavirus

Vanwege het overheidsbesluit hebben wij onze locaties moeten sluiten voor alle bezoekers. Deze maatregel is genomen om de kwetsbare bewoners zoveel mogelijk te beschermen tegen het coronavirus. Ook nemen we maatregelen in de thuiszorg en huishoudelijke hulp.

Hier vindt u alle informatie over onze maatregelen.

 

Wij maken gebruik van cookies op deze website. Lees ons privacybeleid.

Installatie lectoraat Sociale Benadering Dementie

24 juni 2016

Op donderdagmiddag 23 juni is Anne-Mei The geïnstalleerd als lector Sociale Benadering Dementie op Stenden Hogeschool in Leeuwarden

Het lectoraat Sociale Benadering Dementie is ontwikkeld door Stenden, het Friesland College en de KwadrantGroep. Het doel is verandering te brengen in de omgang met mensen met dementie en dan vooral vanuit de rol die een nieuwe generatie zorgprofessionals mbo en hbo hierin kan spelen. Docenten en studenten van Stenden Hogeschool en studenten van het Friesland College zijn nauw betrokken bij onderzoek naar een hogere levenskwaliteit voor mensen met dementie en hun mantelzorgers.

Anne-Mei The richt zich op de inhoudelijke ontwikkeling. De focus van de KwadrantGroep ligt op het verwezenlijken van de voorwaarden die nodig zijn om innovaties als de Sociale Benadering binnen de huidige zorgpraktijk te implementeren. Dit vraagt aanpassingen, zowel binnen zorgorganisaties als binnen het zorgstelsel. Roelof Jonkers van de KwadrantGroep was één van de sprekers bij de inauguratie van Anne-Mei The. 

« Terug naar overzicht