Wij maken gebruik van cookies op deze website. Lees ons privacybeleid.

In gesprek over goede zorg tijdens bustour

18 augustus 2017

De FNV heeft dinsdag 15 augustus een bustour langs vijf locaties van de KwadrantGroep gehouden om met medewerkers in gesprek te gaan over de eisen die de FNV aan de KwadrantGroep heeft gesteld. In de bus reed een aantal medewerkers van de KwadrantGroep mee.

De actievoerders zijn bij de locaties Berchhiem in Burgum, 't Suyderhuys in Surhuisterveen, de Hofwijck en Parkhove in Leeuwarden en Nij Statelân in Menaam, welkom geheten door de aanwezige regiomanager of teamcoach. De actievoerders is gevraagd de actie buiten te houden en niet binnen om onrust onder bewoners en cliënten te voorkomen. Bij de locaties zijn actievoerders in gesprek gegaan met medewerkers over onder meer de werkdruk.  Bij ’t Suyderhuys in Surhuisterveen werd de actie gecombineerd met de lunch van medewerkers die buiten zaten te eten. De laatste stop van de bustour was bij Parkhove in Leeuwarden, daar zijn de actievoerders welkom geheten met koffie en thee.

Open sfeer
De sfeer bij Parkhove was goed, zegt regiomanager Lineke Kleefstra. “Met de actievoerders is het gesprek aangegaan en we hebben benadrukt dat wij met elkaar willen staan voor goede zorg. Ook hebben we benadrukt dat wij hopen dat signalen en zorgen van collega’s met ons gedeeld worden, zodat we met elkaar  in gesprek kunnen over oplossingen.”

Regiomanager Thea de Boer was aanwezig bij de stop van de tour bij Nij Statelân in Menaam. Ook zij vindt het belangrijk dat collega’s die tegen zaken aanlopen dit bespreekbaar maken.

De bus arriveerde om 11.45 uur bij 't Suyderhuys in Surhuisterveen. Even na twaalf uur kwamen er medewerkers naar buiten om met de actievoerders in gesprek te gaan en samen op het terras te lunchen. Dit alles gebeurde in een open sfeer. 

In gesprek met vakbonden: samen voor goede zorg
Donderdag 24 augustus hebben we een gesprek met de FNV over de eisen die eerder in een petitie aan de KwadrantGroep zijn overhandigd. We hebben er alle vertrouwen in dat we gezamenlijk tot oplossingen komen die de werkdruk verminderen en de zorg ten goede komen. CNV houdt op 30 augustus een ledenbijeenkomst waar de Raad van Bestuur van de KwadrantGroep ook voor uitgenodigd is. Voorzitter Roelof Jonkers van de Raad van Bestuur gaat op die bijeenkomst graag in gesprek met de aanwezigen. 

« Terug naar overzicht