Wij maken gebruik van cookies op deze website. Lees ons privacybeleid.

Escher inspireert onze bewoners!

10 juli 2018

In verschillende zorglocaties van Palet (onderdeel van de KwadrantGroep) in Leeuwarden, Stiens en Menaam, organiseerde het Fries Museum het afgelopen half jaar creatieve workshops.

Meer dan 150 ouderen lieten zich inspireren door het werk van M.C. Escher en gingen zelf creatief aan de slag. Een aantal van de gemaakte kunstwerken zijn geproduceerd tot placemats, die dinsdag 10 juli feestelijk overhandigd werden aan bewoners van Parkhoven in Leeuwarden. Met het mienskipsproject Planeet Escher wil het museum allerlei groepen inspireren om creatief aan de slag te gaan met M.C. Escher als inspiratiebron.   

Bijzondere verbindingen
De workshops zijn speciaal ontwikkeld voor ouderen met dementie. Na een korte introductie over het werk en de technieken van M.C. Escher gingen de deelnemers aan de slag met schilderen, tekenen of het maken van collages. Sommigen gaven aan dat ze nog nooit eerder in hun leven hadden geschilderd of getekend. In een aantal workshops werkten de ouderen samen met basisschoolleerlingen van OBS de Cingel uit Menaam. De reacties van beide kanten waren erg enthousiast “Het helpen met schilderen was het leukste van de hele dag!” vertelde één van de leerlingen.

Kijk voor meer informatie over Planeet Escher op www.friesmuseum.nl/planeet-escher  

 

 

 

 

« Terug naar overzicht