Wij maken gebruik van cookies op deze website. Lees ons privacybeleid.

Ergotherapie

Het uitvoeren van alledaagse handelingen zoals aankleden, wassen, koken en telefoneren is voor veel mensen een vanzelfsprekendheid. Maar wat gebeurt er wanneer u hier problemen bij ervaart? Dan staat de ergotherapeut voor u klaar met advies, ondersteuning en eventuele hulpmiddelen. Samen met de ergotherapeut werkt u aan uw zelfstandigheid, mobiliteit en belastbaarheid. Zodat u zo lang mogelijk kunt blijven doen wat voor u belangrijk is.

Wat kan de ergotherapeut voor u doen?

De ergotherapeut stelt mensen in staat om dagelijkse handelingen te blijven doen in hun eigen omgeving. Wanneer u vanwege een lichamelijke of psychische beperking moeite krijgt met dagelijkse activiteiten, kunt u de ergotherapeut inschakelen. Deze kijkt met u naar uw wensen, voorkeuren en gewoontes, waarna een behandelplan wordt opgesteld. Aan de hand van dit plan leert u de handelingen opnieuw of op een andere manier.

Ook mantelzorgers kunnen bij de ergotherapeut terecht voor coaching, ondersteuning en advies. Zo wordt overbelasting voorkomen. Wanneer er in uw woning aanpassingen nodig zijn of wanneer u zich buiten de woning niet meer zo gemakkelijk kunt verplaatsen, kan de ergotherapeut u adviseren. Soms is een eenvoudig advies, een kleine aanpassing of een slim hulpmiddel al voldoende om prettiger te leven. Zo kunt u zo lang mogelijk zelfstandig blijven wonen.

Kwaliteit

De ergotherapeuten zijn opgenomen in het Kwaliteitsregister Paramedici en een aantal ergotherapeuten zijn aangesloten bij Parkinsonnet. Wij zijn gespecialiseerd in ergotherapie bij dementie (EDOMAH), cognitieve revalidatie therapie (CRT) en ergotherapie bij beroertes (CVA). Daarnaast hebben wij ruime ervaring in de behandeling bij MS, reuma en Parkinson.

Kosten

U kunt met een verwijzing van een medisch specialist of huisarts bij de ergotherapie terecht of via de directe toegankelijkheid. Het kan zijn dat uw verzekering alleen vergoed als er een verwijzing van de arts aanwezig is of dat de ergotherapeut meer informatie van de arts nodig heeft voor de behandeling.

De basisverzekering van elke zorgverzekeraar vergoedt maximaal 10 uren ergotherapie per kalenderjaar. In uw polisvoorwaarden vindt u meer informatie. De kosten voor ergotherapie vallen onder het eigen risico. Wanneer u verder weinig zorgkosten maakt, kan dit betekenen dat u zelf een deel van de kosten voor ergotherapie betaald.

Ergotherapie aanvragen

Een verwijzing voor een ergotherapeut is niet nodig, u kunt rechtstreeks contact met ons opnemen. Neem hiervoor contact op met ons behandelteam. Dit kan telefonisch via 088 512 7150 of per email via behandelteam@kwadrantgroep.nl.