Wij maken gebruik van cookies op deze website. Lees ons privacybeleid.

Ergotherapeut

We zoeken 3 ergotherapeuten (waarvan 1 tijdelijk ter vervanging van zwangerschapsverlof) voor 28-36 uur per week!

Hoe ga jij als ergotherapeut het verschil maken voor onze cliënten? 

Video
Wat ga je doen?
Welke cliënten kom je bij ons tegen? 
Wat vragen we je?
Als ergotherapeut krijg je
Contactgegevens en solliciteren

Onze cliënten verdienen een mooie (oude) dag en dankzij jouw inzet kun je een belangrijke bijdrage leveren aan de kwaliteit van hun leven. Cliënten op een verantwoorde wijze zo lang mogelijk thuis laten wonen of als dat niet lukt, zo zelfstandig en plezierig mogelijk wonen in onze verpleeg-en verzorgingshuizen. 

Jij maakt het verschil voor deze mensen en daarom komen we graag met jou in contact. 

Kijk hier naar  een video  van Marije, een van onze ergotherapeuten, of solliciteer direct onder aan deze pagina!Wat ga je doen?
De vakgroep ergotherapie van KwadrantGroep bestaat uit tien ergotherapeuten, die werken binnen de verschillende domeinen van KwadrantGroep in bijna heel Friesland. De vakgroep maakt onderdeel uit van KwadrantGroep Behandelteam. 
Je onderzoekt, behandelt, begeleidt en adviseert onze cliënten en mantelzorgers binnen de WLZ, kleinschalig wonen, revalidatie en/of de eerste lijn. Daarbij werk je intensief samen met de andere behandelaren, zorgteams, familie, verwijzers en andere ketenpartners, om zo de kwaliteit van leven en de zelfredzaamheid van de cliënten te bevorderen. Hoe jouw functie er precies uit komt te zien, bekijken we samen.  
Je werkt samen in een multidisciplinair team. Oprechte aandacht en deskundige zorg zijn de basis van ons denken en doen. Dit staat bij elke behandeling centraal. Wij luisteren naar de wensen en behoeften van onze cliënten en sluiten zoveel mogelijk aan bij hun leefwijze. Wij kiezen voor een positieve benadering. Ons streven is om, samen met de cliënt en degenen die belangrijk voor hen zijn, elke dag van waarde te laten zijn.

Welke cliënten kom je bij ons tegen? 

  • Een 72 jarige vrouw met beginnende dementie wil graag zo lang mogelijk zelfstandig thuis blijven wonen en heeft moeite met koken. In samenspraak met betrokken dochter wordt gekeken op welke manier dit mogelijk is. 
  • Een 65 jarige man met Parkinson wil graag blijven fietsen, maar heeft een verminderd evenwicht. Met de Ergotherapeut wordt gekeken op welke manier dit wel mogelijk is.
  • Een 85 jarige vrouw met vergevorderd stadium van dementie heeft pijn tijdens de verzorging. Er worden adviezen gegeven over hoe mevrouw te verzorgen en er wordt gekeken hoe mevrouw zo goed mogelijk te ondersteunen tijdens het zitten en liggen.
  • Een 89 jarige man wordt opgenomen voor revalidatie na een nieuwe heup door een heupfractuur na val. Meneer kan de afstanden op de afdeling nog niet lopen, daarom zet de Ergotherapeut tijdelijk een passende rolstoel in. Tijdens de revalidatie wordt er multidisciplinair gewerkt en oefent de Ergotherapeut onder andere hoe meneer veilig gebruik kan maken van de rollator in de keuken zodat meneer weer goed voorbereid is om terug te keren naar huis.
  • Een rokende, niet mobiele cliënt met beperkt uithoudingsvermogen woont op bovenste verdieping van het verpleeghuis. Roken in het eigen appartement is niet toegestaan. De algemene rokersruimte bevindt zich op de begane grond. De verzorging heeft geen handen genoeg om cliënt voor elke sigaret naar de rokersruimte te begeleiden. De ergotherapeut gaat met de cliënt naar de mogelijkheden kijken om zelfstandig naar de rokersruimte te kunnen gaan.

Wat vragen we je?
Affiniteit met de geriatrische doelgroep is belangrijk. Je gaat werken met cliënten die in een locatie wonen of zelfstandig thuis. De problematiek gaat van eerstelijns-cliënt tot verpleeghuisbewoner. Afwisselend kun je jouw functie dus zeker noemen!
Natuurlijk heb je een oprechte passie voor je vak. Je kunt je goed bewegen in een dynamische werksetting en zoekt proactief naar nieuwe mogelijkheden. Je communiceert makkelijk met verwijzers, cliënten en andere betrokkenen. Ben je onlangs afgestudeerd als ergotherapeut dan leert ons ervaren team je graag de kneepjes van het vak.

Verder:
•    Je hebt de opleiding ergotherapie afgerond en je staat ingeschreven in het kwaliteitsregister paramedici.
•    Werkervaring vinden we belangrijk, maar nog meer jouw manier van werken en motivatie. 
•    Lef, passie en creativiteit zijn belangrijke karaktertrekken.
•    DTE screeningscertificaat is een pré.
•    Je bent in het bezit van rijbewijs en auto. 
•    Hast in streepke foar ast Frysk praatst of ferstietst / Je hebt een streepje voor als je Fries spreekt of kunt verstaan 
 
Als ergotherapeut krijg je
•    Een uitdagende functie waarin je vrijheid van handelen hebt en de ruimte krijgt om jouw professionaliteit te laten groeien. 
•    Een arbeidsmarkt conform salaris. De functie is ingedeeld in FWG 55 hierop is de cao VVT van toepassing.
•    Meteen een vaste arbeidsovereenkomst voor 28-36 uur per week.  
•    Op basis van jouw ambitie zijn er diverse ontwikkelmogelijkheden.  
•    Een aantrekkelijk pakket secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals korting op je zorgverzekering, bedrijfsfitness of deelname aan het fietsplan.

Contactgegevens
Heb je vragen over de vacature ergotherapeut? Neem dan contact op met ergotherapeut Jonca de Vuijst: 06 53310808, of met Irene Barends, Manager KwadrantGroep Behandelteam, op telefoonnummer 06 50006844. Ben je enthousiast geworden na het lezen van deze vacature? Solliciteer direct door het aanmeldformulier (hieronder) te sturen of te bellen.