Diëtist

Gevarieerd en gezond eten is belangrijk, ook op latere leeftijd. Als u te weinig calorieën en voedingsstoffen binnen krijgt, gaat uw weerstand omlaag en heeft u minder energie. Met name bij diabetes, over- of ondergewicht, maag- en darmklachten of een slechte stoelgang kan een diëtist u advies geven over gezonde voeding.

Wat kan de diëtist voor u doen?

De diëtist komt bij u thuis en neemt uw leef- en eetgewoontes en al uw vragen over voeding met u door. Daarna krijgt u een passend voedingsadvies, afgestemd op uw situatie.

Soms is het innemen van gewone voeding onvoldoende mogelijk en is het nodig om speciale dieetvoeding of sondevoeding te gebruiken. De diëtist kan hierin adviseren en regelt het bestellen van de voeding.

Kwaliteit

De diëtisten zijn opgenomen in het Kwaliteitsregister Paramedici

Kosten

De kosten voor de diëtist worden deels vergoed door de zorgverzekeraar. In 2017 zit diëtetiek voor 3 uur per jaar in de basisverzekering. Vaak vergoedt een aanvullende verzekering nog extra uren. De kosten voor de diëtist vallen onder het eigen risico. Kijk in uw polisvoorwaarden wat voor u geldt.

Aanvragen

Voor de diëtist heeft u een verwijzing van uw huisarts of van een specialist nodig. Heeft u een verwijzing, dan kunt u contact opnemen met het Klant Advies Centrum via 088 512 70 00 of klantadviescentrum@kwadrantgroep.nl. Als uw huisarts of specialist u aanmeldt, nemen wij contact met u op voor het maken van een afspraak.