Wij maken gebruik van cookies op deze website. Lees ons privacybeleid.

Diëtetiek

Gevarieerd en gezond eten is belangrijk, ook op latere leeftijd. Als u ouder en minder actief wordt, kan de eetlust afnemen. Maar de behoefte aan voedingsstoffen, zoals eiwitten en vitamines, blijft gelijk of neemt zelfs toe. Een gezonde samenstelling van uw voeding is daarom belangrijk. Bovendien is goede voeding bij veel aandoeningen een onmisbaar onderdeel van de behandeling. Zo kan een aangepaste voeding (verdere) klachten voorkomen en draagt het bij aan een goed herstel.

Wat kan de diëtist voor u doen?

De diëtist komt bij u thuis en neemt uw leef- en eetgewoontes en al uw vragen over voeding met u door. Daarna krijgt u een passend voedingsadvies, afgestemd op uw situatie.

Anders eten dan u gewend bent, is niet makkelijk. De diëtist houdt daarom zo veel mogelijk rekening met uw wensen en mogelijkheden. Dat helpt om het dieet goed vol te houden. Een dieet is daarom altijd maatwerk.

Soms is het innemen van gewone voeding onvoldoende en is het nodig om speciale dieetvoeding of sondevoeding te gebruiken. De diëtist kan hierin adviseren en regelt het bestellen van de voeding.

De diëtist van KwadrantGroep Behandelteam:

-           Komt bij u thuis
-           Werkt nauw samen met uw andere behandelaars (indien van toepassing)
-           Heeft ruime ervaring in de ouderenzorg, zowel verpleeghuiszorg,
            verzorgingshuiszorg en thuiszorg

Kwaliteit

De diëtisten zijn opgenomen in het Kwaliteitsregister Paramedici en ze zijn aangesloten bij de Nederlandse Vereniging voor Diëtisten en het landelijke netwerk Diëtisten Geriatrie en Ouderen. Daarnaast zijn 3 diëtisten van onze diëtisten aangesloten bij Parkinsonnet.

Kosten

De kosten voor de diëtist worden deels vergoed door de zorgverzekeraar. Vaak vergoedt een aanvullende verzekering nog extra uren. De kosten voor de diëtist vallen onder het eigen risico. Kijk in uw polisvoorwaarden wat voor u geldt.

Aanvragen diëtist

Voor de diëtist heeft u een verwijzing van uw huisarts of van een specialist nodig. Heeft u een verwijzing, dan kunt u telefonisch contact opnemen via 088 512 7150 of per mail via behandelteam@kwadrantgroep.nl. Als uw huisarts of specialist u aanmeldt, nemen wij contact met u op voor het maken van een afspraak.