Wij maken gebruik van cookies op deze website. Lees ons privacybeleid.

Derde landelijke Haak In

29 augustus 2016

Haakt u ook in op 17 september tussen 12 en 14 uur? Dan is de derde landelijke Haak In!!! voor het burgerinitiatief De Grootste Gehaakte Deken van de Wereld 

Een Haak in!!! wordt 2 keer per jaar gehouden. Eén keer in april en één keer in september. Meestal de derde zaterdag van die maand.

De bedoeling is om mensen op te roepen om -ongeacht wáár en met wié ze zijn- tussen 12 en 14 uur één of meerdere granny squares voor het Dekenproject te haken. De vierkantjes kunnen worden ingeleverd of opgestuurd naar de inleverpunten, waarvan de adressen op het bovenste vastgestelde bericht van de facebookpagina Haak je aan? Haken is verbinden (@samenhaken) staan.

Dat meedoen kunt u dus zo klein houden of zo groot mogelijk maken als u zelf wilt:

  • Wacht tot het 12 uur is en ga zelf aan de slag.
  • Nodig iemand uit om tussen 12 en 14 uur een kop koffie/thee te komen drinken. Bij mooi weer in de tuin en anders gewoon binnen.
  • Of nodig een groepje mensen uit om samen ergens bij elkaar te komen om gezamenlijk tussen 12 en 14 uur te haken, bijvoorbeeld in het park, bij een (haak)café, in het buurthuis, etc.
  • Of organiseer een bijeenkomst bij een maatschappelijke instelling bij jou in de buurt. Op deze manier werkt de "verbinding" in een dubbele betekenis; maak een uitnodiging en hang die op in de supermarkt, de bibliotheek, de wachtkamer van dokter/tandarts, op school, etc. en kom allemaal naar die lokatie om tussen 12 en 14 uur samen te haken.
  • Wilt u het écht groots aanpakken, dan mag dat ook. Organiseer met het bedrijf of de vereniging, club of stichting een échte Haak-In!!!! en nodig niet alleen de mensen maar ook de (lokale) pers uit. Schrijf een vooraankondiging in de krant, op de website of doe een oproep via (lokale) radio en tv. Be creative!! Misschien kunt u een deken met het eigen logo haken.

Eigenlijk is er geen reden om niet mee te doen, want bent u onderweg dan haakt u toch gewoon op het station, in de trein of bus, op de tribune tijdens de sportwedstrijd (van je kinderen), in het museum, de kantine, de camping etc,

Inmiddels is dit de 3e keer dat we dit "organiseren" en mensen oproepen om in te haken. Dat is wereldwijd. In Australié, NieuwZeeland en Thailand is het avond en blijven ze er speciaal voor op. De aanhakers in Canada en USA moeten die dag heel vroeg hun bed uit.

De bedoeling is duidelijk: we voelen en zijn met elkaar verbonden in dit project. 

Succes en veel (in)haakplezier.

« Terug naar overzicht