Informatie voor bezoek van woonzorgcentra

Bezoek 
Het nieuws dat de Britse variant van het coronavirus ook Fryslân heeft bereikt, heeft er flink ingehakt. Met name bij bewoners, familie en medewerkers van woonzorglocatie ’t Suyderhuys in Surhuisterveen waar de Britse variant is vastgesteld, maar waarschijnlijk ook bij u en uw naasten. Omdat het aantal besmettingen nog steeds hoog is en we uiterst zorgvuldig te werk willen gaan, hebben we besloten onze bezoekregeling aan te scherpen. In deze brief leest u wat dit voor u en uw naaste betekent.

Bezoekers aan onze locaties krijgen bij binnenkomst een chirurgisch mondneusmasker om tijdens het hele bezoek te gebruiken. Ook vragen we het bezoek zich te houden aan anderhalve meter afstand en alle andere geldende hygiënemaatregelen.

Dit zijn de richtlijnen die vanaf dinsdag 19 januari 2021 voor onze locaties gelden: 

Om het coronavirus buiten de deur te houden, heeft KwadrantGroep een aantal richtlijnen opgesteld voor bezoekers. Vanzelfsprekend moeten ook de richtlijnen van het RIVM gevolgd worden, dus 1,5 meter afstand houden, een chirurgisch mondneusmasker en vaak de handen wassen.

  • Bewoners van onze locaties mogen per week één bezoeker ontvangen. Hierin worden de medewerkers en vrijwilligers van KwadrantGroep niet meegerekend.
    Dit geldt ook als er sprake is van iets feestelijks, zoals een verjaardag. Ook dan geldt: maximaal 1 bezoeker per cliënt per week en 1,5 meter afstand tot elkaar houden. 
  • De bezoeker krijgt bij binnenkomst een chirurgisch mondneusmasker.
  • De bezoeker hoeft geen afspraak meer te maken en ze hoeven ook niet aan te geven wanneer ze op bezoek komen.
  • De bezoeker moet zich wél registreren in het gastenboek van de locatie, zodat we kunnen achterhalen wie binnen is geweest in het geval van een corona uitbraak.
  • Bewoners mogen mee naar buiten voor een wandeling. Het is tijdelijk niet mogelijk dat de bewoner bij familie of andere naasten op bezoek gaat. 
  • Tijdens het bezoek moet anderhalve meter afstand worden gehouden en gelden ook de andere hygiënemaatregelen.
  • In individuele bijzondere situaties mogen bewoners, met toestemming van de locatiemanager, mee met familie. In dit geval draagt de bewoner zo veel mogelijk een mondkapje. 

Groepsactiviteiten alleen op de eigen afdeling
We gaan er alles aan doen om de komende periode zo aangenaam en gezellig mogelijk te maken. Maar we hebben wel te maken met de maatregelen. In binnenruimtes mogen maximaal 10 mensen van dezelfde afdeling of huiskamer samenkomen, mits er anderhalve meter afstand gehandhaafd kan worden. We houden daarom alleen activiteiten waar bewoners van de eigen afdeling of huiskamer bij aanwezig zijn, met een maximum van dertig personen.
Dit is inclusief medewerkers en vrijwilligers. Als bewoners zich verplaatsen naar de activiteit, dragen ze een mondkapje.

Behandelaren blijven werken – kapper en pedicure dicht
De behandelaren van KwadrantGroep Behandelteam blijven aan het werk en zijn aanwezig in onze locaties en blijven bij mensen thuis komen. Alle niet-medische activiteiten worden stilgelegd. Dit betekent dat de kapper en de pedicure op locaties dichtgaan en ook niet bij mensen thuiskomen.

Houd u aan de richtlijnen
Het coronavirus is nog niet weg. We vragen bezoekers zich dan ook te houden aan de richtlijnen van het RIVM zodat we deze stap verantwoord en veilig kunnen nemen.

Aangepaste bezoekregeling
We houden de gezondheid van onze bewoners goed in de gaten en we bekijken continu of we zaken moeten aanpassen. Wanneer in een locatie onverhoopt toch een verdenking of een besmetting met het coronavirus wordt vastgesteld, ís het helaas noodzakelijk de bezoekregeling weer aan te passen. Dit is natuurlijk niet wat we willen en we gaan er, samen met u, alles aan doen om te voorkomen dat het virus bij ons of in onze regio de kop op steekt.

Wij gebruiken cookies op deze website.

Lees onze privacyverklaring