Informatie voor bezoek van woonzorgcentra

Vanaf 15 juli 2021 geldt in alle woonzorglocaties van KwadrantGroep opnieuw een mondkapjesplicht. KwadrantGroep heeft dit besloten omdat het aantal coronabesmettingen in Fryslân toeneemt en de nieuwe deltavariant van het virus onvoorspelbaar is.

In Fryslân is het risiconiveau wat coronabesmettingen betreft gestegen naar ‘ernstig’. Omdat wij in onze locaties te maken hebben met kwetsbare bewoners, hebben we bekeken wat we kunnen doen om het virus buiten de deur te houden. Het verplicht stellen van het dragen van een mondkapje voor zowel bezoekers als medewerkers helpt om verspreiding van het virus tegen te gaan.

Daarom is besloten dat per 15 juli 2021 opnieuw de mondkapjesplicht in te voeren. Wij vragen bezoek een eigen mondkapje mee te nemen. We hopen met deze maatregel onze bewoners, onze medewerkers en bezoek zoveel mogelijk te beschermen.  

Bezoek is welkom – houd afstand
Behalve het dragen van een mondkapje, gelden er (voor nu) geen beperkingen voor bezoek. Familie en naasten blijven welkom. Bezoek hoeft zich bij binnenkomst ook niet te registreren. 
We vragen bezoek 1,5 meter afstand tot elkaar te bewaren. Het naleven van deze regel is ook erg belangrijk bij het voorkomen van besmettingen.

Blijf de basisregels volgen   
Gezien de toename van het aantal besmettingen, is het belangrijk om voorzichtig en alert te zijn en de basisregels te volgen. Dus vragen wij iedereen:

  • Was uw handen regelmatig
  • Hoest en nies in uw elleboog
  • Blijf thuis bij klachten en laat u testen
  • Houd 1,5 meter afstand en geef elkaar de ruimte
  • Ventileer goed

Wat gebeurt er bij een besmetting?
We hopen met deze nieuwe maatregel verspreiding van het coronavirus zoveel mogelijk te voorkomen. Als in een locatie toch een bewoner of medewerker besmet raakt met het coronavirus, dan bekijken we per geval of en welke maatregelen er nodig zijn. 

Wij gebruiken cookies op deze website.

Lees onze privacyverklaring