Wij maken gebruik van cookies op deze website. Lees ons privacybeleid.

Coronavirus

Hoe gaat KwadrantGroep om met het coronavirus? 
KwadrantGroep doet er alles aan om medewerkers, cliënten en bewoners te beschermen tegen het coronavirus en veilige zorg te bieden. Daarvoor hebben we een aantal uitgangspunten opgesteld.

Zorgprofessionals van KwadrantGroep dragen tijdens de zorg een mondneusmasker
Momenteel werken zorgprofessionals van KwadrantGroep met chirurgische mondneusmaskers en bij (een verdenking van) corona met extra beschermende middelen zoals handschoenen en een schort. 

Drie bezoekers per dag 
Bewoners van onze locaties mogen per dag drie bezoekers ontvangen. Dit geldt ook als er sprake is van iets feestelijks, bijvoorbeeld een verjaardag. Voor bezoek geldt dat we hen vragen een eigen meegebracht mondkapje te dragen binnen onze locaties. 

Vrijwilligers
Voor vrijwilligers geldt dat zij een mondneusmasker (type IIR) dragen. De vrijwilligers krijgen deze van KwadrantGroep. 

Coronazorg in de thuiszorg 
Als het nodig is starten we in de thuiszorg een speciale coronaroute op. In deze route worden alleen cliënten verpleegd die (een verdenking van) het coronavirus hebben. Deze cliënten worden door een vast team van thuiszorgmedewerkers verpleegd. Deze medewerkers gebruiken persoonsbeschermende middelen zoals een mondneusmasker, brillen, schorten en handschoenen om zichzelf en anderen te beschermen. De coronaroute wordt alleen actief als er sprake is van meerdere coronapatiënten. Als het gaat om een enkel geval, dan wordt hij/zij verzorgd en verpleegd door het reguliere thuiszorgteam. 

Coronazorg in de huishoudelijke hulp
Ook bij KwadrantGroep Huishoudelijke Hulp starten we als het nodig is een coronaroute.

Coronazorg in onze locaties
Bewoners en extramurale cliënten (PG en somatisch) die besmet zijn met het coronavirus of te maken hebben met een ernstige verdenking, kunnen terecht in zorglocatie Anna Schotanus van Alliade in Heerenveen. Als de situatie wijzigt en er nieuwe uitbraken met het coronavirus zijn, kan dit besluit heroverwogen worden.

Persoonsbeschermende middelen, zoals mondneusmaskers  
Alle zorgmedewerkers dragen tijdens de zorg aan cliënten een mondneusmasker, volgens de richtlijnen.
Bij verdenkingen of besmettingen dragen we persoonsbeschermende middelen zoals mondneusmaskers, handschoenen, brillen en schorten. Hierbij volgen we de richtlijnen van het RIVM. Ondanks de landelijke schaarste hebben onze (thuiszorg)teams en de huishoudelijke hulpen voldoende materialen beschikbaar om de richtlijnen van de RIVM goed te kunnen volgen. 

Testen zorgmedewerkers 
GGD Fryslân regelt voor onze regio het testen van zorgmedewerkers en huishoudelijke hulpen. Er is voldoende capaciteit om te testen. Medewerkers maken zelf een afspraak met de GGD om zich te laten testen. 
Als de wachttijd bij GGD langer is dan 24 uur maken onze zorgmedewerkers gebruik van een eigen teststraat.
Onder de kopjes aan de linkerzijde staat meer informatie over onze maatregelen en richtlijnen.

Bekijk je de website via je mobiel? Ga dan menu en klik op het corona kopje op het plusje.