Wij maken gebruik van cookies op deze website. Lees ons privacybeleid.

Coronavirus

Hoe gaat KwadrantGroep om met het coronavirus? 
KwadrantGroep doet er alles aan om medewerkers, cliënten en bewoners te beschermen tegen het coronavirus en veilige zorg te bieden. Daarvoor hebben we een aantal uitgangspunten opgesteld.

Coronazorg in de thuiszorg 
Als het nodig is starten we in de thuiszorg een speciale coronaroute op. In deze route worden alleen cliënten verpleegd die (een verdenking van) het coronavirus hebben. Deze cliënten worden door een vast team van thuiszorgmedewerkers verpleegd. Deze medewerkers gebruiken persoonsbeschermende middelen zoals een mondneusmasker, brillen, schorten en handschoenen om zichzelf en anderen te beschermen. De coronaroute wordt alleen actief als er sprake is van meerdere coronapatiënten. Als het gaat om een enkel geval, dan wordt hij/zij verzorgd en verpleegd door het reguliere thuiszorgteam. 

Coronazorg in de huishoudelijke hulp
Ook bij KwadrantGroep Huishoudelijke Hulp starten we als het nodig is een coronaroute.

Coronazorg in onze locaties
Omdat er steeds minder coronabesmettingen in Friesland zijn, is besloten de speciale corona-afdelingen van KwadrantGroep in Parkhoven (Leeuwarden) en Berchhiem (Burgum) te sluiten. Ook in onze corona-afdelingen zijn de afgelopen periode geen opnames geweest. Bovendien trekt de reguliere zorg weer aan. Daarom is besloten om onze corona-afdelingen te sluiten en ruimte te maken voor de reguliere zorg.

Bewoners en extramurale cliënten (PG en somatisch) die besmet zijn met het coronavirus of te maken hebben met een ernstige verdenking, kunnen terecht in zorglocatie Anna Schotanus van Alliade in Heerenveen. Als de situatie wijzigt en er nieuwe uitbraken met het coronavirus zijn, kan dit besluit heroverwogen worden.

Persoonsbeschermende middelen, zoals mondneusmaskers  
Bij persoonsbeschermende middelen zoals mondneusmaskers, handschoenen, brillen en schorten volgen we de richtlijnen van het RIVM. Dit betekent dat we bij verdenkingen of besmettingen beschermende middelen dragen. Ondanks de landelijke schaarste hebben onze (thuiszorg)teams en de huishoudelijke hulpen voldoende materialen beschikbaar om de richtlijnen van de RIVM goed te kunnen volgen. 

Testen zorgmedewerkers 
GGD Fryslân regelt voor onze regio het testen van zorgmedewerkers en huishoudelijke hulpen. Er is voldoende capaciteit om te testen. Medewerkers maken zelf een afspraak met de GGD om zich te laten testen. 


Onder de kopjes aan de linkerzijde staat meer informatie over onze maatregelen en richtlijnen.

Bekijk je de website via je mobiel? Ga dan menu en klik op het corona kopje op het plusje.