Wij maken gebruik van cookies op deze website. Lees ons privacybeleid.

Campagne Ik Zorg schetst realistisch beeld van werken in de zorg

1 november 2018

“Als je in de zorg werkt, moet je van mensen houden. Je moet die interactie met een ander leuk vinden en goed kunnen aanvoelen hoe mensen zijn en wat nodig is in een bepaalde situatie”, zegt thuiszorgmedewerker Piet van de KwadrantGroep. Piet is één van de gezichten van de landelijke campagne Ik Zorg van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. De campagne start donderdag 1 november, de KwadrantGroep is één van de deelnemers aan de campagne.

Vijf zorgprofessionals van de KwadrantGroep zijn voor de campagne gefotografeerd en geïnterviewd over hun werk. De foto’s en verhalen van deze vijf en alle andere gezichten van de campagne zijn te lezen op de campagnewebsite www.ontdekdezorg.nl en op deze website: www.kwadrantgroep.nl/ikzorg 

Realistisch beeld schetsen
Het ministerie van VWS heeft het initiatief voor de campagne Ik Zorg genomen omdat er grote personeelstekorten dreigen in de zorg. In Ik Zorg vertellen zorgprofessionals over hun motivatie om in de zorg te werken. Dit moet een realistisch beeld schetsen van werken in de zorg en vooroordelen over werken in de zorg wegnemen. Ik Zorg wil laten zien dat werken in de zorg wel degelijk een optie is. Er zijn reclamespots voor radio en tv gemaakt, commercials voor bioscopen en er is veel aandacht op social media.

Wat biedt de KwadrantGroep?
De KwadrantGroep doet volop mee aan de campagne. Geïnteresseerden kunnen rechtstreeks contact opnemen of worden doorverwezen via het contactpunt van de campagne bij ZorgpleinNoord. Met iedereen die contact opneemt wordt in een gesprek bekeken wat de mogelijkheden bij de KwadrantGroep zijn en er worden informatiebijeenkomsten over werken in de ouderenzorg gehouden. Sommige zij-instromers wordt een BBL-traject (werken en leren) aangeboden. 

Lees de verhalen van de vijf thuiszorgmedewerkers van de KwadrantGroep>>

Contact
Ben je geïnteresseerd en wil je meer weten over werken in de zorg? Stuur dan een mail naar onze contactpersoon Gerda Hamersma via ikzorg@kwadrantgroep.nl

 

« Terug naar overzicht