Wij maken gebruik van cookies op deze website. Lees ons privacybeleid.

Boekje 'Toekomstbestendige zorg'

23 november 2017

Tijdens het symposium bij het afscheid van Roelof Jonkers als voorzitter van de Raad van Bestuur van de KwadrantGroep  is het boekje ‘Toekomstbestendige zorg’ gepresenteerd. Het boekje is geschreven door Roelof Jonkers en bestuursadviseur Durk Kooistra.

In het boekje staat toekomstbestendige zorg in krimpgebieden centraal. De zorg op Ameland is als casus genomen. Volgens de schrijvers van het boek moet de zorg op Ameland georganiseerd worden vanuit de cliëntvraag en moeten grenzen tussen zorgorganisaties verdwijnen. De huidige zorgorganisaties op Ameland, de KwadrantGroep en Thuiszorg Het Friese Land, moeten samenwerken. Vanuit één organisatie kan er dan thuiszorg, huishoudelijke hulp, wijkverpleging, palliatieve zorg en welzijn voor het hele eiland worden geleverd.

Een leven lang op Ameland

“Samenwerking maakt ouderenzorg op Ameland duurzaam, voor nu en in de toekomst en maakt het bovendien mogelijk zorg en ondersteuning doelmatig in te zetten”, aldus Roelof Jonkers. “Goede en toegankelijke gezondheidszorg is in krimpgebieden zoals de Waddeneilanden, maar ook Noordoost Friesland, belangrijk om de leefbaarheid op niveau te houden. Het moet mogelijk zijn dat mensen een leven lang op Ameland wonen, ook als ze zorg en ondersteuning nodig hebben.”

Tijdens het symposium in de Lawei in Drachten afgelopen dinsdag 21 november, zei Marjan Kaljouw, voorzitter van de Nederlandse Zorgautoriteit toe dat het plan voor een zorgbuurt op Ameland een experimenteerstatus krijgt. Daarmee kunnen de plannen verder ontwikkeld worden. 

« Terug naar overzicht