Wij maken gebruik van cookies op deze website. Lees ons privacybeleid.

Blij weerzien in Talma Hûs

18 mei 2020

Vanaf vorige week woensdag is er beperkt bezoek mogelijk in verpleeghuis Talma Hûs in Feanwâlden en dat leverde een aantal mooie momenten op. Zowel bewoners als bezoekers waren blij elkaar na acht lange weken weer in de ogen te kunnen zien.

Talma Hûs doet in Fryslân mee aan de landelijke proef om voorzichtig open te gaan voor bezoek. Elke bewoner mag één vaste bezoeker ontvangen. Deze kan zich online inschrijven voor een bezoekmoment.

Blij moeder weer te zien
Voor de bezoekers is het moment van weerzien vaak emotioneel. Nelly Tijtsma uit Ternaard was de eerste die bij haar moeder op bezoek kon. Zij was heel blij dat ze haar moeder weer kon zien en spreken. “Het was echt een mooie ervaring. Ze moest eerst wel goed kijken wie ik was, maar ze werd al snel een stuk rustiger.”

Voor Talma Hûs is de versoepeling van de bezoekregeling een spannend moment. Volgens regiomanager Thea Dijkstra verlopen de bezoeken tot nu toe goed. “Er is niks mooier dan elkaar weer in de ogen te kunnen zien zonder dat er een scherm tussen zit. Vooral voor de familie van bewoners betekent dit heel veel. Wij zijn er dan ook heel trots op dat we aan deze landelijk pilot mee kunnen werken.”

Veel belangstelling 
Per dag zijn er ongeveer zeven bezoeken mogelijk. Vanwege de grote belangstelling wordt dit vanaf dinsdag 19 mei uitgebreid naar 14 bezoekers per dag.

Om het bezoek veilig mogelijk te maken moest er in Talma Hûs veel geregeld worden, zoals een bezoekersruimte en looproutes. Na elk bezoek wordt er grondig schoongemaakt.

Naast deze bezoekregeling is er voor familie ook nog steeds de mogelijkheid om via beeldbellen en babbelboxen contact te hebben met hun naasten.

« Terug naar overzicht