Wij maken gebruik van cookies op deze website. Lees ons privacybeleid.

Bewoonster Suyderhuys besmet met coronavirus

22 april 2020

Binnen woonzorgcentrum ’t Suyderhuys in Surhuisterveen is een bewoonster helaas besmet geraakt met het coronavirus. Dit heeft GGD Fryslân vastgesteld met behulp van een test. De bewoonster wordt in ’t Suyderhuys in haar eigen appartement geïsoleerd verpleegd. 

Geïsoleerd verplegen betekent apart van de andere bewoners verplegen. Deze maatregel is ingesteld om verdere verspreiding van het virus in ’t Suyderhuys zoveel mogelijk te beperken. De zieke bewoonster wordt verpleegd door een vast team van zorgprofessionals. Zij dragen persoonsbeschermende middelen zoals mondneusmaskers, handschoenen en schorten om zichzelf te beschermen en om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan.

Gevolgen voor andere bewoners beperkt houden 
Door de bewoonster geïsoleerd op haar eigen kamer te verplegen, kunnen we de gevolgen voor bewoners van ’t Suyderhuys zo beperkt mogelijk houden. Zij kunnen zich binnen de eigen afdeling blijven bewegen. Voor bewoners van het naastgelegen It Wenplak, een verpleegafdeling voor kleinschalig wonen geldt dat er een apart zorgteam is dat alleen maar in It Wenplak werkzaam is. 

We houden vanzelfsprekend de gezondheid van bewoners goed in de gaten. Als daar enige aanleiding voor is, dan worden bewoners én medewerkers getest op het coronavirus. 

Er is extra aandacht voor het welzijn van de bewoners en ondersteuning bij het contact houden met familie, onder meer door beeldbellen. 
 

« Terug naar overzicht