Wij maken gebruik van cookies op deze website. Lees ons privacybeleid.

Berchhiem in Burgum gesloten voor alle bezoek

18 maart 2020

Uit voorzorg en om het risico op besmetting met het coronavirus zoveel mogelijk te voorkomen is woonzorgcentrum Berchhiem in Burgum voor alle bezoek gesloten. In Berchhiem wordt momenteel één cliënt door GGD Fryslân getest vanwege een mogelijk besmetting met het coronavirus. 

Dit betekent dat Berchhiem volledig wordt afgesloten voor alle bezoek en dat bewoners op hun eigen afdeling moeten blijven. We hebben tot deze ingrijpende maatregel besloten omdat de gezondheid van onze bewoners en zorgprofessionals boven alles gaat. We hopen met deze maatregel te voorkomen dat bewoners en medewerkers besmet raken met het coronavirus. Om diezelfde reden is bezoek aan bewoners niet meer toegestaan.

Per direct gelden de volgende maatregelen voor Berchhiem 

-    Berchhiem en Oranjestins zijn gesloten voor alle bezoek.
-    Een uitzondering hierop is bezoek aan bewoners die terminaal zijn. Bezoek is in overleg.
-    Bewoners blijven op hun eigen afdeling.
-    Het restaurant Grand Café is gesloten.
o    Bewoners eten en drinken op de eigen kamer. 
o    Een uitzondering hierop zijn de groepswoningen en bewoners die hulp of toezicht nodig hebben bij het eten. Deze bewoners eten in de huiskamer.
-    Alle activiteiten, bijeenkomsten en ook de dagbesteding zijn afgelast. 
-    Er worden tijdelijk geen vrijwilligers ingezet.
-    Bewoners kunnen geen gebruik maken van de dienstverlening van de kapper en de pedicure. Ook de winkel en de Pakketterie zijn gesloten. 
-    Als een bewoner klachten vertoont neemt de verpleegkundige contact op met de arts. De arts beslist welke maatregelen er nodig zijn. 

Deze maatregelen zijn ingrijpend, voor zowel onze kwetsbare bewoners, hun familie en onze zorgprofessionals. Wij werken er hard aan om deze periode zo goed en comfortabel mogelijk te laten verlopen. Omdat er geen gezamenlijke activiteiten zijn, is er extra aandacht voor het welbevinden van bewoners. We streven ernaar bewoners dagelijks op meerdere momenten persoonlijke aandacht te geven. Contact houden met de buitenwereld kan per telefoon of andere communicatiemiddelen. Bewoners worden hierbij geholpen als dat nodig is. 
 

« Terug naar overzicht