Wij maken gebruik van cookies op deze website. Lees ons privacybeleid.

Banen bij de KwadrantGroep dankzij speeddates

5 oktober 2017

Vijf werkzoekenden in Noordwest-Friesland hebben een baan gevonden of gaan een opleiding doen in de zorg dankzij speeddates met zorginstellingen, waaronder de KwadrantGroep. Alle contracten zijn inmiddels getekend.

Palet (onderdeel van de KwadrantGroep), Thuiszorg Het Friese Land en Zorggroep Noorderbreedte klopten begin 2017 bij de Dienst Noardwest Fryslân aan met de vraag om ondersteuning bij het vinden van nieuwe medewerkers. De Dienst verstrekt onder andere bijstandsuitkeringen aan inwoners van zeven gemeenten en ondersteunt deze inwoners bij het vinden van werk.

Wederzijdse wensen, verwachtingen en mogelijkheden delen
De drie zorginstellingen en de Dienst organiseerden in Wooncentrum Almenum in Harlingen een speeddate voor werkzoekenden en zorginstellingen. Na een informatieve presentatie over werken in de zorg, ging de speeddate van start. In gesprekjes van vijf minuten maakten veertien werkzoekenden en drie zorginstellingen kort kennis met elkaar door hun wensen, verwachtingen en mogelijkheden rond werken in de zorg met elkaar te delen. Kwamen die overeen, dan volgde een sollicitatiegesprek.

Bijna de helft van de bezoekers vindt baan of opleiding
Deze aanpak blijkt te werken: van de 14 bezoekers van de bijeenkomst zijn drie aan de slag als huishoudelijk medewerker en starten twee met de BBL-opleiding tot verzorgende IG. Zij gaan een dag per week naar school en drie dagen per week aan het werk op een locatie van de KwadrantGroep.

Ondersteuning blijft
De Dienst Noardwest Fryslân blijft de werknemers en studenten nog even begeleiden. Rebecca Eijzenga van de Dienst: “Een deel van onze klanten voldoet niet aan alle profieleisen die door werkgevers worden gesteld. Door de speeddates leren de werkgevers deze potentiële werknemers zelf kennen in plaats van dat ze alleen op een CV worden beoordeeld.”

De Dienst blijft de komende periode contact houden. “Want het is misschien nog wel even wennen”. Een van de studenten vertelt: ‘Ik vind het best spannend om weer naar school te gaan. Ik ben bijvoorbeeld studieboeken gewend. Nu werkt alles digitaal!’.

Mogelijkheden in heel Noordwest-Friesland
De zorginstellingen en de Dienst Noardwest Friesland zijn alvast zeer tevreden over deze aanpak. Thea de Boer, regiomanager KwadrantGroep: ‘Het is een mooie vorm in een goede samenwerking om werkzoekenden werk in de zorg te bieden. De eerste speeddate vond plaats in Harlingen, maar we zien ook mogelijkheden voor andere locaties in  Noordwest Friesland. De aanpak is zeker voor herhaling vatbaar!’

« Terug naar overzicht