Wij maken gebruik van cookies op deze website. Lees ons privacybeleid.

Alle locaties KwadrantGroep brandveilig

Alle locaties KwadrantGroep brandveilig
5 september 2017

Onlangs is er een bericht verschenen in de Leeuwarder Courant waarin de brandveiligheid van de locaties van de KwadrantGroep in twijfel wordt getrokken. Dit is niet correct. De brandveiligheid is op al onze locaties op orde en bewoners kunnen er veilig wonen.

Vergunning
De KwadrantGroep geeft een hoge prioriteit aan brandveiligheid. Op al onze locaties rust een ‘gebruiksvergunning brandveilig gebruik’, verstrekt door de betreffende gemeente. Al onze gebouwen worden regelmatig geïnspecteerd door externe instanties. Wij investeren doorlopend in onze gebouwen om de brandveiligheid te garanderen. Hierbij hanteren we juist normen die verder gaan dan de huidige wetgeving. Ook zijn vrijwel al onze verzorgenden BHV geschoold.

Extra maatregelen
Een aantal oudere locaties die wij de afgelopen jaren hebben verworven, voldoen niet geheel aan de hedendaagse bouwkundige eisen. Voor deze locaties ontwikkelen we plannen voor nieuwbouw of verbouw. Totdat deze plannen zijn uitgevoerd, geldt er een zogenoemde gedoogsituatie. Dit houdt in dat er in overleg met de betreffende gemeente, brandweer en Veiligheidregio Fryslân aanvullende maatregelen genomen worden. U kunt dan denken aan het vernieuwen van een brandmeldinstallatie, watermistinstallatie of watersprinklerinstallatie, en incidenteel wordt gebruikgemaakt van een brandslaapwacht. Dit geldt voor Talma Hoeve en Talma Hûs in Feanwâlden, De Stelp op Ameland en De Uiterton op Vlieland. Om dezelfde reden is besloten de bovenverdieping van Spiker in Ternaard niet langer te gebruiken. Door deze extra maatregelen kan de brandveiligheid op al onze locaties gegarandeerd worden.

« Terug naar overzicht