Wij maken gebruik van cookies op deze website. Lees ons privacybeleid.

Alle locaties KwadrantGroep gesloten voor bezoek

20 maart 2020

Uit voorzorg en om het risico op besmetting met het coronavirus zoveel mogelijk te voorkomen zijn alle locaties van KwadrantGroep vanaf gisteravond gesloten voor bezoek. KwadrantGroep volgt hiermee de maatregel die het Kabinet donderdagavond bekend heeft gemaakt. Het is een ingrijpende maatregel die KwadrantGroep aan het hart gaat. Maar helaas ontkomen we hier niet aan in deze bijzondere situatie.

Het besluit betekent dat alle locaties van Elkander, De Friese Wouden en Palet volledig zijn gesloten voor bezoek, alleen zorgprofessionals mogen nog naar binnen. Bewoners blijven op hun eigen afdeling of in hun appartement. Op deze manier doen we er alles aan om te voorkomen dat bewoners en zorgprofessionals besmet raken met het coronavirus.

Deze maatregelen gelden voor alle woonzorglocaties van KwadrantGroep

  • De locaties zijn gesloten voor alle bezoekers, alleen zorgprofessionals mogen naar binnen.
  • Een uitzondering hierop is bezoek aan bewoners die terminaal zijn. Bezoek kan in overleg geregeld worden.
  • De bewoners mogen de locatie niet verlaten.
  • De inzet van vrijwilligers voor niet noodzakelijke activiteiten stopt.
  • Bewoners kunnen geen gebruik maken van de dienstverlening van de kapper en de pedicure. 
  • Als een bewoner klachten vertoont neemt de verpleegkundige contact op met de arts. De arts beslist welke maatregelen er nodig zijn.
  • Voor leveranciers is één ingang open. Op de locatie wordt aangegeven welke.

Deze maatregelen zijn ingrijpend, voor zowel onze kwetsbare bewoners, hun familie en onze zorgprofessionals. Wij werken er hard aan om deze periode zo goed mogelijk te laten verlopen. Omdat er geen gezamenlijke activiteiten zijn, is er extra aandacht voor het welbevinden van bewoners. We streven ernaar bewoners dagelijks op meerdere momenten persoonlijke aandacht te geven. Contact houden met de buitenwereld kan per telefoon of andere communicatiemiddelen. Bewoners worden hierbij geholpen als dat nodig is.

Er ontstaan overal in de provincie leuke en inspirerende initiatieven voor cliënten in de zorg en bewoners van woonzorgcentra. Daar werken we natuurlijk graag aan mee. Ook vanuit onze woonzorglocaties zoeken we verbinding met de buitenwereld en steunen we initiatieven.

« Terug naar overzicht