63 bewoners verhuisd naar nieuw Parkhoven

12 maart 2018

Eindelijk was het zover! De nieuwbouw van woonzorgcentrum Parkhoven van Palet in Leeuwarden is klaar. Maandag 12 maart zijn de bewoners van hun tijdelijke woonplek naar het nieuwe Parkhoven verhuisd. 

Het nieuwe Parkhoven is gebouwd op de plek van het gesloopte Parkhove, in de wijk Achter de Hoven in Leeuwarden. De bewoners van het oude Parkhove hebben tijdelijk in een deel van wijkzorgcentrum Greunshiem in Leeuwarden gewoond. Een aantal bewoners heeft aangegeven in Greunshiem te willen blijven, het grootste deel van de bewoners is meeverhuisd naar Parkhoven.

In Parkhoven zijn 54 verpleeghuisplaatsen (kleinschalig wonen) voor mensen met dementie en/of een lichamelijke beperking. Verder is in het gebouw een wijkhuispitaal met 12 plaatsen en een dagcentrum en het KwadrantGroep Behandelteam.

Technologie en duurzaam
In het nieuwe gebouw wordt de kwaliteit van leven en de veiligheid van de bewoners verhoogd door het gebruik van domotica technieken. Zo is er bijvoorbeeld biodynamisch licht wat het daglicht nabootst en er zijn leefcirkels aangebracht. Binnen deze leefcirkels kan een bewoner zich vrij bewegen. De leefcirkels worden afgestemd op de behoeften en mogelijkheden van de individuele bewoner. Bij de bouw van Parkhoven is veel aandacht besteed aan duurzaamheid; er zijn zonnepanelen op het dak geplaatst en er zijn warmtepompen geïnstalleerd.

« Terug naar overzicht